Orada s paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comParadižnik operemo, potopimo v vrelo vodo in olupimo. Razpolovimo ga na enake dele. Čebulo olupimo na na drobno sesekljamo. Ribo operemo. Znotraj in zunaj jo solimo in popramo. Čebulo...
Škampi na buzari
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi segrejemo olivno olje. Čebulo sesekljamo in jo dodamo na olje. Ko postekleni, dodamo strt česen, sesekljan peteršilj, poper in malo vina. Dodamo dobro oprane škampe in lovorjev...
Ribja čorba (gosta juha)
Enolončnice - www.kulinarika.netV veliko posodo damo vodo in v njej skuhamo vse 3 ribe, narezane na večje kose. Ko vre 10 - 15 minut, odstavimo in ribe poberemo v cedilo in malo ohladimo. Posebej sesekljamo čebulo,...
Še eni polnjeni lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netCele lignje očistimo, če želimo, pa kupimo že očiščene. Lovke na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in prav tako sesekljamo na drobne koščke (jaz semenje iztisnem, da ni preveč vodeno)....
Gratiniran ribji file
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netParadižnike narežemo na kolobarje in jih posolimo. Fileje pokapamo s kisom in jih posolimo. V pomaščeno ognjevarno posodo položimo fileje, nato poradižnik in postopek ponovimo. Paradižnikovo...
Ognjičev riž s piščančjimi jetrci
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNaberemo okoli 5 cvetov ognjiča in jih operemo. V slano vrelo vodo stresemo posamezne cvetne lističe in prašnike, dodamo riž ter ga skuhamo po navodilih, glede na to, kakšno vrsto uporabimo....
Najboljši škampi na buzari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.net1. školjke očistimo pod tekočo vodo in s krtačo očistimo lupino (na velikem cedilu jih dvakrat preperemo pod tekočo vodo in pustimo cca. 15 minut na cedilu). 2. škampe operemo pod tekočo...
Slastne mesne kroglice z omako!!!
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso damo v posodo, mu dodamo krušne drobtine, sol ter poper. Vse dobro pregnetemo...naredimo manjše kroglice. V loncu zavremo vodo (jo rahlo solimo) ter dodamo mesne kroglice,...
kovač na paradižniku v pečici
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik blanširamo, olupimo, razkosamo na četrtine in razsemenimo. Nato ga zelo drobno narežemo. Česen olupimo in...
nadevani lignji na žaru
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Lignje temeljito očistimo; lovke ločimo....