Polnjena zelenjava
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce razpolovimo in izdolbemo. Meso narežemo na majhne kocke in spravimo v skledo, izdolbene polovice pa damo v posodo, prilijemo toliko vode in malo vina, da so jajčevci na pol...
Posodobljena "Frittata ripiena"
Ostale jedi - www.kulinarika.net1. Na malo olja pocvremo paradižnikovo mezgo, ki ji dodamo malo vode in jo osolimo (za tiste, ki jim je paradižnikova mezga prekisla, dodajte ščep sladkorja). 2. V drugi ponvi pocvremo...
gratinirana karamelizirana čebula in zelenjava
priprava Čebulo olupimo in zrežemo na karseda tenka kolesca. Česen olupimo in zrežemo na karseda tenke lističe. V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem narezana čebulo in česen, fruktozo...
enolončnica z gobami in zelenjavo
predpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Gobe očistimo in zrežemo na večje kose. Jajčevec očistimo in zrežemo na kocke. Bučki očistimo in zrežemo...
Zelenjavna lazanja
Jajčevce narežemo na kolobarje, posolimo in jih zložimo v skledo. Pustimo jih počivati pol ure, da oddajo vodo. Nato jih splaknemo z vodo in osušimo. V ponvi segrejemo štiri žlice olja....
Zelenjavna lazanja
Glavne jedi - www.ringaraja.netPriprava 1. Jajčevce operite, narežite na vzdolžne plošče srednje debeline, malo posolite in pustite stati okrog 15 minut. Potem jih s papirnato brisačo posušite. 2. Prav tako na vzdolžne...
Pasta Primavera
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMalancane olupimo, narežemo na kocke, jih posolimo in pustimo stati, da izgubijo grenkobo (cca.15 min). V tem času narežemo bučke na kocke, olive na kolobarje, paradižnik olupimo in...
Polnjeni jajčevci
Jajčevce razpolovimo po dolgem in jih popečemo na prerezani strani na olivnem olju. Z žlico izdolbemo meso tako, da ostanejo 1 cm debeli robovi. Notranjo stran izdolbenih jajčevcev...