Zelenjavno sadni napitek
Tako zelenjavo kot sadje očistimo, olupimo in če je potrebno, razkoščičimo. Sadje, zelenjavo ter peteršilj in meto damo v sekljalnik, sesekljamo zelo na drobno, prilijemo jogurt ali...
Paradižnikov namaz
Paradižnik narežemo na kose, ki jih nato zmeljemo v multipraktiku. Dodamo origano (po okusu) in baziliko (po okusu), strt česen in zelo na drobno sesekljano čebulo. Vse skupaj dobro...
Hitri in okusni sendviči s sirom,tuno in češnjevim paradižnikom
Na kruh naložimo sir in tuno. Pol minute segrevamo v mikrovalovni pečici. Ko se sir (raztopi) in tuna lepo segreje, dodamo nanj nekaj koščkov češnjevega paradižnika. Po potrebi solimo....
Energijska bomba za vroče dni :)
PRED PRIPRAVO PROSIM PREBERITE OPOMBE! Odpremo konzervi fižola in koruze in jo skupaj s sokom stresemo v posodo ter premešamo. Koruzi in fižolu dodamo olive (lahko so cele, ali pa narezane)....
Zdravi njami kruhki
Wassa kruhke zlomimo na polovico (ali pustimo v podolgovati obliki) in vsako polovico obložimo najprej z zvrhano žličko cottage sira z drobnjakom in nanj položimo majhno rezino dimljenega...
Gospodinjska plošča
Izberemo mesnine, ki jih imamo vedno v hladilniku in nam zaradi njih ne bo treba posebej v trgovino. Pomembno je samo kako jih naložimo na krožnik in kako jih obložimo. Kislo kumarico...
Omaka z melancani
Priprava: Melancan olupimo in ga narežemo na 1cm velike kocke. Narezane konce damo v cedilo in počakamo, da melancan spusti vodo (15min). Med tem časom pripravimo ostale sestavine....
Zelenjavna enolončnica s čičeriko
Čičeriko in fižol, namočena čez noč, kuhamo vsakega posebej. K čičeriki dodamo lovor, nekaj zrnc popra in pol žličke šetraja. Zelenjavo očistimo, por in korenje narežemo na kolesca,...
Piranska ribiška juha
Očistimo jušno zelenjavo ter ribe, sipe, školjke in škampe. V vodo pristavim jušno zelenjavo in začimbe ter olje. Počasi kuhamo približno 15 minut. Dodamo očiščene sipe ter pustim0...
Zelenjavna nabodala
Na nabodala izmenično natikamo češnjeve paradižnike in mozzarello.