Jogurtova omaka
V skodelo damo jogurt, majonezo ter gorčico, naribano kislo kumarico, drobno sesekljan peteršilj in česen, premešamo ter po okusu solimo in popramo.
Lahki tunin namaz
Tuno zmečkamo in dodamo skuto ter vse skupaj premešamo. Dodamo česen v prahu, drobnjak ali peteršilj (lahko oboje). Vse premešamo in namaz shranimo v posodico. Namaz naj počiva čez...
Pelati po moje
Česen nasekljamo in popražimo na olju. Ko dobi lepo barvo, dodamo pelate in začimbe. Pripravljeno je za na pico.
Salsa verde
Meto, peteršilj, kapre, gorčico, kisle kumarice, česen ter žlico olivnega olja zmeljemo v mešalniku. Nato damo v manjšo posodico in dodamo še kis. Dodamo še olivno olje in sicer toliko,...
Gobove (jurčkove) polpete
Jurčke očistimo, operemo, osušimo in jih narežemo na šnite. Na maščobi spražimo čebulo, da porumeni in nato dodamo gobe in česen, solimo, poporamo in pražimo na močnem ognju, da sok,...
Zdrobovi cmoki
Mleko, vodo, maslo in ščep soli zavremo ter zakuhamo zdrob. Ko je dovolj gost, da se loči od kuhalnice, ga odstavimo in ohladimo. Vanj vmešamo 3 cela jajca in premešamo. Z mokrimi rokami...
Spomladanska jajca
V skledo damo jajci, ju razžvrkljamo, dodamo mleko in sol ter vlijemo na pomaščeno ponev. Preden jajca zakrknejo jih potresemo z nasekljanim drobnjakom, peteršiljem ali pehtranom, premešamo...
Goveja juha z mesom
V lonec damo oplaknjeno goveje meso, kosti, rdeč korenček, rumeno korenje, rumeno kolerabo, peteršilj s korenino, por, čebulo, česen, lovorjev list, cel poper, žafraniko, muškatni orešček...
Tržaška omaka
Česen in peteršilj drobno sesekljamo, prilijemo oljčno olje in pustimo stati vsaj pol ure pred serviranjem.
Piščančji medaljoni s kaprami in glaziranim korenjem
V kozici raztopimo 6 dag masla, dodamo 2 sesekljana stroka česna, kapre in 2 čajni žlički na drobno sesekljanega svežega origana. Premešamo in pustimo na toplem. Piščančje fileje narežemo...