- Iskali ste:
-smetana x
limone x
-kozice x
paradižnik x
Portugalski lonec
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje razdelimo na nekaj večjih kosov, jih posolimo in po želji popopramo (s sveže grobo mletim poprom), pokapljamo jih z limoninim sokom. Krompir in čebulo olupimo in narežemo na...
Morski pes v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, dodamo steblo zelene. Nato dodamo česen in peteršilj, da zadiši. Dodamo olupljen paradižnik in pustimo kuhati 5 do 8 minut. Dodamo vino, lovorove...
Solata za hujšanje
Solate - www.kulinarika.netVso zelenjavo narežemo na poljubne koščke (nekaj jo lahko tudi naribamo) ter začinimo z limoninim sokom, soljo in poprom.
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Brancin s šampinjoni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jih narežemo na tanke lističe. Brancina prerežemo, očistimo in operemo. Odstranimo mu kožo, fileje pa narežemo na tanke rezine. Gobe razporedimo po nepregornem...
Orada s paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comParadižnik operemo, potopimo v vrelo vodo in olupimo. Razpolovimo ga na enake dele. Čebulo olupimo na na drobno sesekljamo. Ribo operemo. Znotraj in zunaj jo solimo in popramo. Čebulo...
Lignji po egejsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščene lignje natremo s soljo in takoj splaknemo. Narežemo jih na približno pol cm široke kolobarje, obrišemo s krpo, da so suhi in jih opečemo na vročem olju. Paradižnik olupimo...
Solatka Katka
Solato očistimo in narežemo. V skledo damo solato, na manjše koščke narezan paradižnik in tunino brez olja. Olje prihranimo. V kozarčku zmešamo olje, gorčico, mleko, sol in kis ali...
Gosposka tuna
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno vzamemo iz pločevinke in jo damo v cedilo, da se dobro odcedi. Olje prestrežemo. Riž skuhamo al dente, ga ohladimo s hladno vodo in odcedimo. Zeleno očistimo, jo narežemo na trakove...
Polnjen paradižnik po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIzberemo osem lepih, zrelih paradižnikov. Dobro jih operemo in posušimo. Z ostrim nožem odrežemo paradižnikom zgornji del (kot pokrov) in jih z malo žličko izdolbemo. Pazimo, da ne...