Morski pes v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, dodamo steblo zelene. Nato dodamo česen in peteršilj, da zadiši. Dodamo olupljen paradižnik in pustimo kuhati 5 do 8 minut. Dodamo vino, lovorove...
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Orada s paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comParadižnik operemo, potopimo v vrelo vodo in olupimo. Razpolovimo ga na enake dele. Čebulo olupimo na na drobno sesekljamo. Ribo operemo. Znotraj in zunaj jo solimo in popramo. Čebulo...
Gosposka tuna
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno vzamemo iz pločevinke in jo damo v cedilo, da se dobro odcedi. Olje prestrežemo. Riž skuhamo al dente, ga ohladimo s hladno vodo in odcedimo. Zeleno očistimo, jo narežemo na trakove...
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Riba v pečici z mešano zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo in narežemo na koščke, paprike operemo, jim odstranimo semena in narežemo na kockice, česen olupimo in narežemo na četrtine (1 strok pustimo cel), bučko olupimo, po...
Hobotnica v omaki na malteški način
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netHobotnico očistimo in temeljito operemo. Lovke ji potolčemo s kladivom za meso. Narežemo jo na manjše kose. Narezano hobotnico damo v lonec z vrelo vodo in kuhamo približno 20 minut....
Brodet iz postrvi
Postrvi očistimo, temeljito operemo, odrežemo jim glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim...
Ribji file v foliji z zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSveže šampinjone očistimo, češnjev paradižnik operemo in odstranimo kožo. Vse skupaj narahlo podušimo na olivnem olju, dodamo strok česna, posolimo in popramo, ter odstavimo z ognja....
Zelene testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSuh paradižnik namočimo v vreli vodi, če ga nismo že čez noč pustili v mrzli. Špinačo očistimo, operemo in jo v majhni količini vrele vode kuhamo 2-3 minute. Ohladimo in dodobra ožamemo....