Pečenka v srajčki
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso prebodemo z nožem in v luknjice damo pistacijo, tako delamo po celem kosu mesa. Solimo, popramo, po vrhu potresemo z majaronom, kumino in rožmarinom (vsakega po malo). Pečenko...
Zeljni zavitek z mletim mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in popražimo na olju. Korenje olupimo, operemo in nastrgamo, nato ga dodamo k čebuli skupaj s česnom, dodamo meso in pražimo, dokler ne izpari voda od mesa. Zelje...
Domača pica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto zgnetemo in počakamo, da vzhaja. Paradižnikovo omako naredimo kako uro prej, da jo začimbe lepo odišavijo. Testo razvaljamo in mu dodamo nadev. Pečico ogrejemo na max. temperaturo...
Ajdova pizza
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV pol dl tople vode dodamo razdrobljen kvas in žličko sladkorja. Medtem ko kvas vzhaja, stehtamo moko, ji dodamo sol in olivno olje. Dodamo vzhajan kvas in preostalo vodo ter zgnetemo...
Hitra pica v krušni peči
Ostale jedi - www.kulinarika.netPriprava peči: KRUŠNO PEČ ZAKURIMO IN VSAKIH 15-25 minut dodajamo kos ali dva lesa, da se enakomerno in počasi segreva. Bodimo pozorni, da kurimo v zadnjem delu peči - tam je izkoristek...
Slane palčke iz listnatega testa
Predjedi - www.kulinarika.netZamrznjeno testo na sobni temperaturi odtajamo, odvijemo in prerežemo na pol. Polovico testa damo na pekač, obrnjen naokrog. Jajce razžvrkljamo, solimo, popramo ali damo vanj žličko...
Slavonski piščanec v kotliču
Enolončnice - www.kulinarika.net(1) Piščanca očistimo in narežemo na večje kose. Kose mesa natremo s soljo, poprom ter mešanico sladke in ostre paprike. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri (ali še boljše, čez noč). (2)...
Calzoneti po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin umesimo testo, kakor za kruh. Pustimo vzhajati. Medtem pripravimo nadev: Na olju zarumenimo čebulo, nato ji dodamo na kocke narezan paradižnik in na rezine narezane...