Čili
Čilije in papriko pred pripravo temeljito operemo in očistimo. V multipraktiku najprej zmeljemo papriko, potem čili in na koncu česen (vsako sestavino posebej). Papriko je nujno pred...
Sataraš
Na maščobi prepražimo čebulo. Dodamo narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z vodo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Kuhamo, dokler ni paprika mehka.
Češnje
Iz vseh sestavin naredimo testo, ki ga oblikujemo v kroglice. Kroglice pomočimo v sadni sirup z okusom višnje. Kristalni sladkor obarvamo z nekaj kapljicami ekstrakta jagode ter v njem...
Pesto z rukolo
Vse sestavine dobro zmeljemo v električnem mešalcu, da nastane kremasta kaša. Pred uporabo dolijemo zajemalko vode, v kateri smo kuhali testenine in pogrejemo. Prelijemo še vroče testenine.
Piščanec na čebuli
Na olju prepražimo sesekljano čebulo (toliko, da postekleni). Piščančje meso narežemo na cca. 5 cm velike kose in jih dodamo čebuli. Po vrhu potresemo vegeto, dobro premešamo in dušimo...
Kalifornijska salsa
Prvih šest sestavin zmešamo skupaj. Nato skuhamo feferone in česen v skodelici vode (15 minut). Dodamo jih salsi skupaj z vodo. Ohladimo in postrežemo.
Polentna pizza
Preprosto! Namesto testa za pizzo skuhamo malenkost bolj čvrsto polento in jo porazdelimo na pekač za pizzo. Prelijemo z omako in obložimo z oblogo, kot običajno obložimo pizzo. Spečemo....
Riž s špinačo
Na olju hitro popražimo česen, da zadiši in vmešamo na rezance narezano špinačo. Solimo, popramo ter dodamo še malo muškatnega oreščka. Ko špinača malo uvene, vmešamo skodelico opranega...
Zelenjavna ponev s testeninami
Najprej na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo cvetačo, brokoli, korenje, malo prepražimo in zalijemo z jušno osnovo. Pustimo par minut kuhati ter dodamo bučke. Pri tem...
Toast rolice
Na vlažno krpo položimo plast kruha. Namažemo ga s slojem paštete in malo od daljšega roba položimo polnjene olive v vrsto eno poleg druge. Nato pazljivo zvijemo kruh v rolado in jo...