Orehovo - čokoladna torta Andreja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, ko je srednje čvrst, dodamo dve tretjini sladkorja in stepemo do konca. Da se beljak lepše stepe, čisto na začetku dodamo...
Schillerjeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMandljev biskvit: Maslo vzamemo iz hladilnika, čokolado zmehčamo v pečici ali nad paro, vmešamo med maslo, dodamo rumenjake in polovico sladkorja in penasto vmešamo. Primešamo mandlje...
Lokomotiva
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor v prahu, vanilijev sladkor in rumenjake stepemo. Dodamo olje, 1 dl mleka in moko s pecilnim praškom. 1 žlico čokolade v prahu (lahko tudi več - odvisno, kako temen biskvit želimo)...
Karameliziran ananas s sladoledom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netAnanas narežemo na 1 cm debele kocke in jih damo v večjo ponev. Počasi zavremo in dodamo 1 dl soka. Naj rahlo vre in mešamo. Postopoma dodajamo po žlico sladkorja (posipajte po celotnem...
božična višnjeva torta
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Tortni model s premerom 26 centimetrov namažemo z maslom in potresemo z moko. V posodi, na katero se prilega naš kotliček, zavremo za 4 prste vode za vodno kopel. Čokolado...
kakijeva rezina s smetano
predpriprava Višji pekač (20 krat 25 centimetrov) namažemo z maslom in potresemo z moko. priprava V posodi, na katero se prilega domači kotliček ali skleda, pristavimo in zavremo za...
Črno bela čokoladna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo vse suhe sestavine, ki jim nato dodamo zmehčano maslo, žganje ali rum in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga dodamo masi. Stresemo v tortni model (23 cm) in pečemo...
Breskvice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin ugnetemo voljno testo, ki se ne lepi na roke (ponavadi je potrebno dodati še malo moke, vendar je odvisno od tega, kakšna je moka). Iz testa naredimo svaljke, ki jih narežemo...