- Iskali ste:
-testo x
vino x
-slanina x
šalotke x
-beluši x
Divji losos s sezamovo špinačo po azijsko
Ostale jedi - www.kulinarika.netMarinada: v mešalniku zmešamo kis, vodo, sojino omako, olje in sok limete. Dodamo ingver in na visoki hitrosti mešamo 2 minuti ali dokler ne dobimo gladke zmesi. Fileje lososa postavimo...
Lisičke z jurčkom v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo narezano šalotko, dodamo zrezane lisičke in gobana, solimo, dodamo sok limone, začimbe. Dušimo cca. 10 minut. Zalijemo z vinom, dodamo peteršilj, smetano...
Rižota z divjimi šparglji
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠparglje vsakega posebej upognemo, da se zlomi. Trdi del damo kuhat v zelenjavno juho za 15 minut. Medtem odrežemo preostalemu delu špargljev vršičke in jih shranimo posebej. Stebelca,...
Goveji rep v burgundski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGoveji rep razrežemo po sklepih, odstranimo odvečno maščobo, ki se lahko drži debelejših kosov, ga temeljito in hitro operemo pod curkom mrzle vode, odcedimo in damo v ustrezno veliko...
Stifado - grški golaž s čebulicami
Enolončnice - www.kulinarika.net1. V večji posodi rahlo segrejemo olivno olje in popečemo meso, ki smo ga narezali na kose, velikosti primerne za golaž oz. kot smo pač navajeni. Meso pečemo, dokler ne povre vsa tekočina,...
Regratova rižota
Na hitro prevremo očiščen in opran regrat. Dobro odcedimo, stisnemo, sesekljamo. Na olju prepražimo šalotko, dodamo riž, še malo pražimo, dodamo regrat. Prelijemo z žlico ali dvema...
Jurčki vloženi v olju
Ostale jedi - www.kulinarika.netZ vlažno gobico ali mehko ščetko temeljito očistimo gobe. Biti morajo popolnoma zdrave, če imamo malo večje, jih lahko prerežemo na pol ali na četrtine. Zavremo belo vino in kis (1:1),...
Paprika kaneloni
Papriko obdelamo tako kot za ajvar (pečemo, olupimo, očistimo semen)- pazimo le, da nam paprika ne poči! Na maščobi spenimo nasekljano šarlotko (čebulo), dodamo por, ki smo ga narezali...
Rižota iz muškatne buče
Glavne jedi - www.kulinarika.netV loncu na olivnem olju z dodatkom masla pražimo čebulo, ki jo sesekljamo zelo na drobno. Ko postekleni in se zmehča, dodamo strt česen in riž. Mešamo, da riž postekleni, med tem časom...
Dagnji z omako
Dagnje predhodno dobro skrtačimo ter operemo in zavržemo odprte školjke. Na maslu ali olju prepražimo čebulo (ali šalotko) in česen. Dodamo dobro opran in zrezan por, korenje, narezano...