- Iskali ste:
-vino x
bučke x
-jajčevec x
paprika x
30-45 x
Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Spomladanski piščanec z zelenjavo
Piščančje prsi zrežemo na trakove ali majhne koščke ter jih začinimo. Čebulo in česen sesekljamo, ostalo zelenjavo zrežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Zelenjavna mineštra
Na olje vržemo na kocke narezano zelenjavo, podušimo, dodamo začimbe in kuhamo 15 - 20 minut. Ko je skuhano, zelenjavo zmečkamo z vilicami ali paličnim mešalnikom.
Solata z mletim mesom in bučkami
Na olju prepražimo mleto meso, ki smo ga začinili (sol, mleta paprika, poper). V drugi ponvi prepražimo bučke, ki smo jih malo solili. Zeleno solato operemo in jo narežemo v posodo....
Mleto meso z barvito sočno zelenjavo
Na olivnem olju popražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Če želimo, je lahko narezana na večje koščke, da ostane sočna. V ponev nato dodamo soljeno meso in ga pražimo 2 do 3 minute,...
gratinirane bučke in škampovi repki
predpriprava Baziliko, meto in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z drobtinami, mleto rdečo papriko in 20 grami drobno naribanega sira. Škampove repke na hitro splaknemo...
presna zelenjavna solata z arašidi
predpriprava Bučke in koromač očistimo in narežemo na rezance. Papriko razpolovimo, očistimo in zrežemo na rezance. Čebulo olupimo in narežemo na zelo tanke rezance. Čilija podolžno...
bučkina juha s sirovim bešamelom
predpriprava Slanino (brez kože) zrežemo na drobne kockice, ki jih v posodi pri visoki temperaturi hrustljavo opečemo. Papriko (gl. opombe) razpolovimo, očistimo in zrežemo na kockice....
Zelenjava na žaru
30-45minut - www.ringaraja.netNa žaru lahko pripravimo našteto zelenjavo,tako da jo narežemo na enako velike kose,jih pokapamo z olivnim oljem,posolimo,potrosimo s sesekljanim česnom in petršiljem,popopramo in spečemo...