Mesna rulada
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIz govejega mesa naredimo velik zrezek in ga dobro potolčemo. Meso solimo in popramo. Šampinjone operemo in narežemo. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Dodamo šampinjone,...
Krompirjeva juha z gobami
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olja. Dodamo na lističe zrezane šampinjone, na kocke zrezan olupljen krompir, korenček in steblo zelene. Dušimo 10 min, nato prilijemo vodo....
Lososov zloženec
Predjedi - www.kulinarika.netV polovico skute zamešamo zelišča in por, v drugo pa lososa v koščkih. Model rahlo namastimo in ga celega obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Na dno razporedimo rezine dimljenega...
Jelenji zrezki s konjakom
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke namažemo z oljem, solimo in popramo. Opečemo jih na vročem olju, potem jih shranimo na toplem. Na preostali maščobi prepražimo sesekljano čebulo ter na drobno zrezan korenček,...
Zajec v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na olju skupaj s stisnjenim česnom, da porumeni. Dodamo 1/2 dl mrzle vode, da se čebula hitreje spusti ter mešamo in osolimo. Zajca, če se...
Žrebičkovi zrezki v omaki po moje
Najprej operemo rdečo papriko in paradižnik in ju narežemo na drobne koščke. Nato olupimo korenčka in ju naribamo. Zrezke posujemo s česnom v prahu, vegeto, popramo ter namažemo z gorčico...
Cumberlandska zajčja galantina
Zajčje meso, teletino, svinsjki vrat in 450 g surove slanine narežemo na večje kocke in stresemo v skledo. Dodamo brusnice, konjak, port in kalvados, začinimo z začimbo za pastete,...
Lovčji golaž po podgursko
Tenstamo toliko časa, da gre kri od kosti ali udari ven iz mesa (zakrvca). Dodamo vode in sicer kolikor kil mesa, toliko vode. Vse to skupaj poskrbimo s feferoni ali rdečo papriko (mleto)....
Pikantna skutina pašteta z orehi
Glavne jedi - web-kulinarika.siDva majhna pekača oz. modela za paštete ali štirikotni pekač (prostornine 1 liter) obložite s prozorno folijo za živila. Rezinam sira gavda odstranite morebitno skorjo in z njimi obložite...
Srnino stegno v lovski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso srne nasolimo, namažemo z gorčico in pretaknemo s slanino ter damo v hladilnik za en dan. Meso v pekaču lepo opečemo in mu dodamo narezano zelenjavo in ostale začimbe ter zalijemo...