Pečena pesa
Predjedi - www.mojirecepti.comIzberemo rdeče pese približno enakih velikosti. Dobro jih operemo in vsak gomolj zavijemo v alu folijo. Zložimo jih na pekač in pečemo 1 uro 15 minut na 100° C. Po potrebi čas lahko...
Narastek iz širokih rezancev
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠiroke rezance skuhamo v slani vodi, da so še čvrsti, nato jih dobro odcedimo. V malo slane vode skuhamo grah, nato ga odcedimo. Bučke operemo in narežemo na kocke ter popražimo na...
Peresniki z lososom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPeresnike skuhamo v slani vodi. Lososa razrežemo na trakove. V ponev damo malo olja in kislo smetano. Dodamo moko in muškatni orešček. Z metlico stepamo toliko časa, da zmes postane...
Steak v poprovi omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popečemo goveje meso. Na vsaki strani ga pečemo približno 5 minut. Meso nato odstranimo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev prilijemo...
Zapečeni špageti
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpagete skuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo. V posodi zmešamo skuto, sol, poper, nasekljan drobnjak in baziliko, jajce in kislo smetano. Hrenovke in mocarelo narežemo. Špagete...
Fižolova solata s skuto
Solate - www.mojirecepti.comFižol odcedimo in stresemo v skledo. V manjši skledi dobro zmešamo kislo smetano, skuto, sol, narezan drobnjak in peteršilj. Na fižol položimo zeliščno skuto. Postrežemo s črnim ali...
Cvetačni narastek
Predjedi - www.mojirecepti.comCvetačo razdelimo na cvetke in jo dobro operemo. V slani vodi jo kuhamo 5-10 minut. Med kuhanjem ji dodamo še kumino. Ko je kuhana jo dobro odcedimo. V posodici zmešamo skuto in rumenjak....
Gratinirani beluši
Predjedi - www.mojirecepti.comBeluše očistimo. Olesenele dele na tanko olupimo in konce odrežemo. Iz olupkov in obrezkov skuhamo 1,5 l jušne osnove. Prelijemo jo v velik lonec. Jušno osnovo zavremo, dodamo sol,...
Jajca z rukolo
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodici razžvrkljamo jajca, ter jim dodamo kislo smetano, sesekljan peteršilj in drobnjak. Dodamo še sol in poper. Rukolo dobro operemo in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo...