- Iskali ste:
-zelena x
vino x
pinjole x
-slanina x
Lignji v pečici z balzamičnim kisom in pinjolami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignjem odrežemo lovke in jih narežemo na obročke. Peteršilj in olupljen česen drobno sesekljamo. Lignje naložimo v pekač, dodamo česen in peteršilj in polijemo z olivnim oljem. Vse...
Malo drugačna lazanja s hobotnico
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netHobotnico 15 minut kuhamo z jušno zelenjavo, da spusti sluz. Odcedimo. Narežemo jo na grižljaj velike koščke. Čebulo in česen sesekljamo. Paradižnik križno zarežemo in ga za nekaj sekund...
Kremna omaka z lososom in pinjoli
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netMaslo v teflonski posodi segrejemo, dodamo na majhne koščke narezan losos, nasekljano baziliko, sol, poper, česen in pinjole. Pražimo kakšno minuto, nato dodamo moko. Pražimo še eno...
gratiniran cipljev file s špinačo in mocarelo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Koromač očistimo in narežemo na drobne kocke. 1 paradižnika 20 sekund blanširamo v kropu. Nato ga odcedimo,...
hobotnica z rukolo v solati
Solate - www.gurman.eupriprava V loncu pristavimo malo vode, vino in 6 zrn črnega popra. Zavremo, posolimo in v zavrelico položimo očiščeno hobotnico; gl. nasveti. Kuhamo jo 60 minut. Lonec odstavimo, hobotnico...
nadevani lignji s pinjolami
priprava Kruh namočimo v vinu. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Lignje dobro očistimo; lovke ločimo, 2 lignja pa drobno narežemo. Česen olupimo in drobno...
bradačev file v koromačevi vinski omaki
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Ribe očistimo, operemo in filiramo; gl. nasveti. Fileje blago posolimo. Koromač očistimo in zrežemo na rezance. priprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje koromača; posolimo....
jastog v šampanjski pari s širokimi rezanci
Testenine - www.gurman.eupredpriprava V skledo presejemo moko, dodamo jajci in olivno olje ter ugnetemo gladko rezančno testo. Oblikujemo ga v hlebček, premažemo z oljem in pustimo počivati 20 minut. Špinačo...
hruškov kompot z belim vinom in pinjolami
priprava V posodi pristavimo vino, sladkor, podolžno razpolovljen vanilijev strok in košček limonine lupine. Zavremo in kuhamo 5 minut. Hruške olupimo, podolžno razkosamo na četrtine,...
Hobotnica v vinu
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siHobotnico damo v vrelo vodo in ji dodamo četrtino čebule in lovor. Vse skupaj počasi kuhamo eno uro. Medtem potopimo paradižnike za 30s v vrelo vodo in jih nato ohladimo v mrzli vodi....