- Iskali ste:
bazilika x
-paradižnik x
rumenjak x
-vino x
Bučkina juha z ajdovo kašo
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na kocke narezane bučke in krompir. Eno pest bučk pustimo za konec. Dolijemo približno liter vode ali juhe, če jo imamo. Solimo in dodamo ostale začimbe....
Bučke polnjene z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso (jaz vzamem pol svinjine in pol puranjega stegna brez kosti in kože - je zelo sočno) damo v skledo ter primešamo rumenjake in drobtine. Prilijemo 2 žlici olivnega olja in...
Jagodni žepki
Vse sestavine za testo v stekleni skledi zmešamo po vrstnem redu, kakor so navedene v seznamu. Sestavine za testo dobro premešamo in nato zgnetemo, najbolje na gladki površini v neprijemajoče...
Lečin souffle
Glavne jedi - www.kulinarika.netPečico ogrejemo na 200 stopinj. Lečo stresemo v cedilo in jo splaknemo pod tekočo vodo. V mešalniku zmešamo lečo, čebulo, rumenjak in začimbe v gosto zmes. Iz beljakov stepemo čvrst...
Šunka v listnatem testu
Gorčico, kislo smetano, stisnjen česen, malo olja in zelišča zmešamo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo pomokamo in razvaljamo. Šunko premažemo z mešanico, položimo jo na testo...
bazilikini žličniki na češnjevcih
Predjedi - www.gurman.eupriprava Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo približno 25 minut. Pinjole v suhi ponvi zlato rumeno prepražimo. V večjo skledo pretlačimo skuto. Kuhan krompir...
bučkin narastek s korenčkom in češnjevci
priprava Korenček ostrgamo in narežemo na tanka kolesca. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in maslo, na katerem prepražimo narezan korenček, da se nekoliko...
bučkin pire
priprava Bučke očistimo in narežemo na debela kolesca. Skupaj z zelenjavno osnovo in strokom česna jih damo v kozico, zavremo in pokrito počasi dušimo 20 minut. Odvečno tekočino odlijemo,...
Špageti z omako iz bazilike
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netDrobno sesekljani šalotki in česen popražimo na olju, dodamo smetano in gosto kislo smetano; potem omako zmešamo s sesekljano baziliko, zelišči in rumenjakom. Nazadnje omako zmešamo...