Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Zelenjavni muffini
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Deset minut ga kuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo. Pečico segrejemo na 180° C. Vdolbinice pekača na muffine namastimo z maslom in...
Mesni kaneloni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen olupimo in sesekljamo. Paradižnik dobro operemo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo in naribamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo strt česen. Dodamo...
Bučkini zrezki
Predjedi - www.mojirecepti.comOvsene kosmiče prelijemo z mlekom, dodamo naribane bučke, sol, baziliko in muškatni orešček. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo jo k bučkam. Naribamo sir, ter dodamo jajci....
Koruzni narastek (proja) po provansalsko
Predjedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Slanino narežemo na drobne koščke, česen in ostala zelišča zelo drobno nasekljamo (količino določimo po okusu). V skledi pomešamo vse sestavine v gosto,...
Pizzaiola
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike kuhamo 2 minuti. V jensko posodo damo sladko smetano in precejene, trdo kuhane peresnike. Primešamo večino parmezana in scamorze. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, ki smo jo...
Krompirček "a la cukrček"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlupimo krompir, ga narežemo na kolobarje in ga damo kuhati. Skuhamo ga do polovice in odlijemo vodo. Krompir iztresemo v plastično posodo in dodamo na drobno narezano manjšo čebulo,...
Bučke polnjene z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso (jaz vzamem pol svinjine in pol puranjega stegna brez kosti in kože - je zelo sočno) damo v skledo ter primešamo rumenjake in drobtine. Prilijemo 2 žlici olivnega olja in...
Klapavice "Leon"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke temeljito očistimo apnenca in trave, ker bodo drugače pogrenile. Damo jih kuhati v primerno veliko kozico. Ko začnejo oddajati vodo, le - to odlijemo in ponovno postavimo na...
"Grški" polnjeni paradižniki
Predjedi - www.kulinarika.net1. Paradižnike operemo, jim odrežemo zgornji del in jih z majhno žličko izdolbemo. Izdolbljenega mesa in soka ne zavržemo - porabimo ga za kakšno omako. Paradižnike z luknjo navzdol...