Kraljica iz Sabe (brez glutena)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netStopimo čokolado in maslo, beljake stepemo v sneg, rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem pa penasto stepemo (lahko tudi nad paro). Rumenjakom dodamo sol, rum, maslo in čokolado...
Čokoladna torta za vsakogar
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg, enega za drugim med stepanjem dodamo rumenjake, sladkor v prahu in moko v katero smo vmešali kakav. Maso vlijemo v tortni model (premer 24 - 26...
Mini potica na hitro
V majhnem lončku naredimo kvasec (kvas, žlička sladkorja, žlica moke, 3 žlice toplega mleka). Ta čas v večji posodi pripravimo moko in dodamo še ostale naštete sestavine za testo. Nato...
Makove rezine
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo. V loncu zavremo mleko, ter mu dodamo med, vanilijev sladkor in limonino lupino. Dodamo še mlet mak in drobtine, ter kuhamo toliko časa da se masa zgosti....
Kostanjeva potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas nadrobimo, dodamo 1 čajno žličko sladkorja, zalijemo z malo mlačnega mleka, odvzetega od gornje količine in po vrhu potresemo malo moke. Pustimo vzhajati. Medtem vmešamo rumenjake...
Vipavski štruklji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: iz nekaj žlic mleka, žličke sladkorja, žličke moke in kvasa pripravimo kvasec. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, ob robovih dodamo sol, sladkor, na male kocke...
Črnske rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVmešamo rumenjake, sladkor v prahu, čokolado v prahu, olje, vodo, dodamo moko in pecilni prašek in nazadnje počasi vmešamo beljake. Pečemo po postopku peke biskvitnega testa. Testo...
Bela orehova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo dve plošči listnatega testa v velikosti pekača v štedilniku Nato spečemo biskvit: iz beljakov naredimo trd sneg, počasi, enega za drugim dodajamo rumenjake, sladkor, rum, orehe...
Kokosove rezine (brez pecilnega praška)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto res na hitro zgnetemo, razvaljamo in damo na nenamazan pekač (kot pri linškem testu). Spečemo do polovice (približno 10 minut pri 180 stopinjah). Na pol pečeno testo premažemo...
Vrhniške kremne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz listnatega testa spečemo dve plošči v velikosti pekača pečice. Ko se testo ohladi, eno ploščo razrežemo v velikost pekača 24 x 32 cm. Drugo ploščo in obrezine pa zdrobimo v mrvice....