Torta kar tako
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa beljakovo testo stepemo beljake s ščepcem soli, ko so na pol stepeni, začnemo postopoma dodajati sladkor. Na koncu vmešamo še zmlete orehe in zmlete kekse. Dno tortnega modela obložimo...
Potičke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo kvasec. V moko vmešamo vse sestavine razen masla. Dodamo vzhajan kvas in z roko naredimo testo, ki naj bo srednje mehko. Nato dodamo raztopljeno maslo in testo še...
Potica - pita
Iz navedenih sestavin najprej zgnetemo testo in ga pustimo počivati v hladilniku pol ure. Mlete orehe potopimo v vroče mleko ali sladko smetano s sladkorjem in rumom. Krema naj pride...
Gogina alpska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Zmiksamo rumenjake sladkor in maslo, dodamo mak, drobtine in na koncu sneg beljakov. V okrogel pekač(24 cm)damo peki papir, vlijemo testo in pečemo 15 do 20 minut.Z zobotrebcem...
Berlinske kocke
Sladkor in rumenjake penasto umešamo, dodamo margarino ali maslo in vse skupaj dobro premešamo. V drugi posodi stepemo beljak v sneg, ki ga umešamo k rumenjakom. Dodamo še zmlete mandlje...
Čokoladna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo pristavimo kvas v malo mlačnega mleka z žličko sladkorja. Ostanek sladkorja in sol zmešamo z mlekom in dvema rumenjakoma.Iz presejane moke, vzhajanega kvasa, mlačnega mleka...