Goveje meso z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGoveje meso narežemo na majhne koščke in ga solimo, ter popramo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen....
Piščanec z rožmarinom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca očistimo in osušimo. Rožmarin operemo, sušimo, odtrgamo iglice in jih drobno nasekljamo. Piščanca znotraj in zunaj natremo s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejemo na...
Piščanec z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPapriko in bučko operemo in narežemo. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. V loncu segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem prepražimo papriko. Nato dodamo še čebulo in bučke. K...
Testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo narežemo in jo damo v lonec. Prilijemo vodo z jušno kocko, dodamo še strt česen in vse skupaj zavremo. Kuhamo približno 5 min da se čebula zmehča. Nato dodamo rdeče vino, na...
Narastek iz bučk
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comJena posodo premažemo z oljem in vanjo položimo polovico na tanko narezanih bučk. Potresemo s polovico nasekljane čebule. Nato dodamo polovico paradižnikove mezge in jo potresemo z...
Zelenjavni narastek
Predjedi - www.mojirecepti.comPečico segrejemo na 200º C. Krompir olupimo, operemo in narežem na rezine. Bučke operemo in tanko narežemo na rezine. Prav tako operemo paradižnik in ga narežemo na rezine. V kozici...
Piščančja paella s pikantno klobaso
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje perutnice razrežemo v sklepih (vrhnje najmanjše dele prihranimo za juho ali osnovo). Začinimo jih s soljo, poprom in sladko mleto rdečo papriko. Pikantne klobase narežemo...
Kvinojina solata
Solate - www.kulinarika.netKvinojo damo v gosto cedilo in jo temeljito speremo z vročo vodo. Dobro jo odcedimo. Rjavo čebulo drobno sesekljamo in jo na malo olivnega olja pražimo, dokler ne ovene. Dodamo ji na...
Juhica iz bučk
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNajprej seveda nasekljamo vso zelenjavo na manjše kockice, edino čebulo narežemo na tanjše kolobarje ali pol kolobarje. Ko s tem opravimo, najprej na minimalnem ognju in olju popražimo...
Piščančje tortilje
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke in jih popražimo na čebuli. Dodamo na kocke narezano vso zelenjavo, na koncu damo še koruzo in fižol. Ko se vse to kuha, zelenjava spusti veliko...