- Iskali ste:
jajca x
-drobtine x
-smetana x
jogurt x
30-45 x
Vroče, vroče
Jajca s sladkorjem dobro stepemo. Nato dodamo mleko in olje, ko je to lepo zmešano, dodamo moko in pecilni prašek. Maso zlijemo v pekač in jo pečemo približno 20 minut na 180 stopinj....
Jogurtove kocke
Vse (razen malin) zmešamo v mešalniku, zlijemo v srednje velik pekač (cca. 35 x 20 cm), posujemo z malinami in pečemo 20 minut v pečici ogreti na 175 stopinj.
Preprosto orehovo pecivo
V posodi najprej z električnim mešalcem umešamo jajca in sladkor v prahu. Nato dodamo ostale sestavine (razen moke) in še enkrat zmešamo. Nazadnje dodamo še moko. Ko dobimo gladko zmes,...
Limonin biskvit z mandarinami
Vse sestavine, torej moko, jajca, olje, sladkor (naj bo v prahu), mleko in pecilni prašek stresemo v posodo in zmešamo z električnim mešalnikom. Ko dobimo maso, jo 2/3 zlijemo v namaščen...
Slivove rezine s kislim mlekom
Jajca in sladkor dobro zmešamo. Dodamo olje in moko ter vlijemo v pekač. Na vrh položimo polovičke sliv, tako da je kožica na testu. Pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj. Pečeno testo...
Pomarančni muffini
Pomaranči razdelimo na četrtine in z nožem odrežemo lupino tako, da odstranimo tudi belo povrhnjico notranjega dela sadeža. Obrezane četrtine narežemo na majhne koščke, tekočine ne...
Saškovi maffini
V posodi zmešamo jajci, sladkor v prahu in vanilin sladkor. Dodamo jogurt in olje. Na koncu primešamo moko s pecilnim praškom. Modelčke za muffine napolnimo do tretjine, damo na maso...
mafini s sredozemskimi zelišči
predpriprava Pečico segrejemo na 190 °C. Vzamemo pekač za mafine z 12 vdolbinami (gl. opombe), ki jih obložimo s papirnatimi čašicami; gl. triki. Parmezan nastrgamo na lističe....
naan
priprava Pečico – s pekačem v njej - segrejemo na 200 °C. V skledi zmešamo vse suhe sestavine. Dodamo vse ostale sestavine in zamesimo gladko testo. Testo razdelimo na 6 hlebčkov,...
porovi mafini s parmezanom
predpriprava Pečico segrejemo na 190 °C. Vzamemo pekač za mafine z 12 vdolbinami (gl. opombe), ki jih obložimo s papirnatimi čašicami; gl. triki. Parmezan nastrgamo na lističe....