Proja - Majda
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgornje sestavine (brez 5 žlic olja) zmešamo. Maso pustimo počivati nekaj minut, v tem času segrejemo pečico in pekač na 220 stopinj. Ko je pekač segret (velik 20 x 30 cm), ga vzamemo...
Koruzni muffini z mozzarello
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse sestavine razen mozzarelle zmešamo in damo v pekač za muffine. V sredino damo kroglico (ali košček) mozzarelle. Pečemo na 170 stopinjah 30 minut (odvisno od pečice).
Shujševalna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo biskvit: ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo v trd sneg. Mešamo kar naprej in v sneg nakapljamo sladilo in vanilijevo aromo po okusu, nato pa dodamo vsak rumenjak posebej....
Dauphineški krompir
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir skuhamo v osoljeni vodi. Medtem v posodi zmešamo jajce, kislo smetano, skuto, feta sir in muškatni orešček. Ko je krompir kuhan, ga olupimo in narežemo na tanka kolesca ter...
Dejstva (pogačice)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz vseh sestavin naredimo precej lepljivo testo. S pomokanimi rokami ga oblikujemo v ploščate hlebčke, ki jih polagamo v pekač, ki smo ga predhodno dobro namastili. Pečemo v segreti...
Skutni cmoki s pšeničnim zdrobom
Ostale jedi - www.kulinarika.netSkuto, pšenični zdrob, ščepec soli in jajci zmešamo, najbolje z mešalnikom in oblikujemo v okrogle cmoke. Kuhamo jih približno 40 minut, da se zdrob skuha! Kislo smetano posebej skuhamo...
Slan zelenjavni štrukelj
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTesto: Sestavine zgnetemo, damo v plastično skledo, pokrijemo in postavimo na toplo, kjer naj vzhaja par ur. Nadev: Na malo olivnega olja popražimo grah, korenček, brokoli, mleto meso...
Zavitek z blitvo
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, dodamo kuhano in sesekljano blitvo in še malo podušimo, da tekočina izhlapi. Ko se blitva shladi, dodamo skuto, 2 jajci, sol, poper in timijan. S tem nadevom...
Sirova torta s hrenovko
Ostale jedi - www.kulinarika.netUgnetemo testo (če je potrebno, dodamo še malo moke) in pustimo počivati pol ure. Potem ga okroglo razvaljamo in damo v pomaščen in z drobtinami posut model za torte (lahko tudi tistega...
Hrenovka v testu
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz vseh sestavin zgnetemo testo, ki ga zelo na tanko razvaljamo in razrežemo na večje kose tako, da lahko vanje zavijemo hrenovko. Vsak kos po vrhu premažemo s stepenim jajcem in jih...