- Iskali ste:
jajca x
-parmezan x
drobtine x
-kvas x
30-45 x
Ocvrti polpeti
Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Jajca zmešamo in jih polijemo čez kosmiče ter pustimo, da se kosmiči malo napnejo. Dodamo še vse ostale sestavine in prepraženo čebulo in...
Zapečeni ribji zrezki
Ribe očistimo kosti in jih zmečkamo z vilico, dodamo 3 kuhane in pretlačene krompirje, 2 jajci, sol, poper, malo moke. Naredimo zrezke in jih povaljamo v drobtinah, nato pa popečemo,...
Gobovi zrezki
Gobe zmeljemo z mesoreznico. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo gobe in jih dušimo tako dolgo, da se sok posuši. Ohlajene gobe solimo, popramo, dodamo jajce, česen in peteršilj...
Polpeti iz rakovičjega mesa
Vmešamo jajci, maslo, kislo smetano, peteršilj, limonin sok, worchestershire omako, sol, papriko in po okusu malo hude paprike. Dodamo meso rakovic in drobtine. Oblikujemo polpete in...
Ocvrta polenta
Polento skuhamo na zelo gosto in pustimo, da se shladi. Lahko jo pa kupimo že narejeno. Narežemo jo na rezine. Na rezino damo rezino šunke in sira, lahko tudi kak namaz ali pa kar je...
Čokoladni kruhovi cmoki
Kruh razdrobimo in namočimo z mlekom. Uporabimo toliko mleka, da kruh popije vsega. Ko je kruh razmočen, ga z rokami malo razmečkamo, potem v zmes vmešamo jajce in zgostimo z zdrobom,...
Borovničev mix
Jajca in sladkor dobro stepemo z mešalnikom, nato z žlico vmešamo moko, da nastane gladka zmes. Testo vlijemo v pekač, ki smo ga prej opremili s peki papirjem. Testo razporedimo po...
Govedina iz juhe
Govedino zmeljemo ali sesekljamo v sekljalniku, ji dodamo rjavo prepraženo čebulo in v mleku namočen in ožet kruh. Po potrebi lahko dobljeno maso začinimo po svojem okusu. Iz mase oblikujemo...
Čebulni obročki
Iz sredice čebule naredimo večje obročke in jih osušimo s papirnatim prtičkom. Sestavine, navedene za testo zmešamo, pripravimo moko in drobtine ter paniramo in spečemo obročke. Omako...
Gobe
Še zaprte klobuke (mladih) marel očistimo, nato jih napolnimo s salamo ali pršutom in sirom. Vse skupaj spaniramo in ocvremo v ogretem olju.