Salama z žele bomboni
Piškote zmeljemo, dodamo raztopljeno margarino, na drobne koščke narezane žele bonbone, sladkor, vanilijev sladkor in jajce. Dobro zgnetemo in zmešamo. Na pladnju oblikujemo dve salami....
Čokoladne zvezdice
Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo čokolado, ki smo jo stopili skupaj z margarino. Primešamo moko s pecilnim praškom. Na koncu rahlo primešamo še trd sneg iz beljakov. Vlijemo...
Vroče, vroče
Jajca s sladkorjem dobro stepemo. Nato dodamo mleko in olje, ko je to lepo zmešano, dodamo moko in pecilni prašek. Maso zlijemo v pekač in jo pečemo približno 20 minut na 180 stopinj....
Torta na "brzaka"
Ločimo beljake in rumenjake. Posodo damo na štedilnik in na ognju v mleku in vodi z maslom razstopimo čokolado. Stepemo rumenjake, dodamo ves sladkor in čokoladno mešanico. Dodamo moko...
Njami dvojno čokoladni cookiji
Belo čokolado sesekljamo na poljubno velike koščke, temno čokolado pa raztopimo v kozici z žlico tople vode (le to raztopimo nad soparo). Stopljeno čokolado pustimo, da se nekoliko...
Čokoladni vaflji - 1. varianta
Stopimo čokolado in maslo ter ju dobro premešamo. Medtem, ko se dobljena zmes hladi, v eni posodi zmešamo moko, sol, sladkor in pecilni prašek, v drugi posodi pa stepemo jajce in mu...
Muffini iz mikrovalovne pečice
Čokolado stopimo v kokosovem maslu (v mikrovalovni 3 minute na 450W). V drugi posodi zmešamo jajci, sladkor, vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno čokolado. Nato dodamo moko s semeni...
Čokoladno - čokoladni kolački
1. Penasto stepemo maslo in sladkor. 2. Dodamo jajca in mleko. 3. V to damo moko, ki smo jo predčasno zmešali s pecilnim praškom. 4. V to zmes z žlico vmešamo čokolado. 5. S testom...
Biskvit z luknjami
Biskvit pečemo 20 minut pri 180 stopinjah. Ko je pečen, ga takoj preluknjamo s kuhalnico (več lukenj, bolj bo pisan biskvit). Mleko zavremo, dodamo 10 dag čokolade v prahu, nato dodamo...
Božje oko
Jajci, sladkor v prahu, jedilno čokolado, margarino in rum zmešamo nad vročo soparo, da postane masa tekoča. Dodamo ostale sestavine razen žele bonbonov in dobro premešamo. Toplo maso...