Jabolčna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo za potico in pustimo, da vzhaja eno uro. Vzhajano testo razvaljamo na pomokanem prtu na debelino prsta. Po testu namažemo kislo smetano, razmešano z jajci. V naribana...
Kuhani štruklji iz vzhajanega testa
V posodo damo sol in moko, v katero naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, 1/2 dl mlačnega mleka in malo moke. Postavimo na toplo, da kvas vzhaja. K vzhajanemu...
Bananina potica
Kvasna emulzija: v 2 dl mlečnega mleka raztopimo sol, sladkor ter kvas. V moko vlijemo kvasno emulzijo in nato dodamo jajčno osnovo in na koncu še 60 g stopljenega masla. Mešamo s kuhalnico,...
boljša orehova potica z rozinami
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
bananina potica
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
jabolčna potica z orehi
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
jagodna potica s poprovo meto
priprava Kvašeno testo. V veliko, mlačno skledo nalijemo mlačno mleko. Vanj nadrobimo kvas, potem pa presejemo moko. Dodamo še sladkor, jajca, drobno naribano limonino lupino, vanilij...
lešnikova potica
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
makova potica
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
mandljeva potica z višnjevim žganjem
predpriprava Kvasec . Mleko pristavimo in segrejemo do toplega. V posodo nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja in moke in prilijemo toplo mleko. Pustimo vzhajati 10 minut. Gl. tudi...