- Iskali ste:
jajca x
-testo x
-kakav x
drobtine x
30-45 x
Ocvrti polpeti
Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Jajca zmešamo in jih polijemo čez kosmiče ter pustimo, da se kosmiči malo napnejo. Dodamo še vse ostale sestavine in prepraženo čebulo in...
Zapečeni ribji zrezki
Ribe očistimo kosti in jih zmečkamo z vilico, dodamo 3 kuhane in pretlačene krompirje, 2 jajci, sol, poper, malo moke. Naredimo zrezke in jih povaljamo v drobtinah, nato pa popečemo,...
Gobovi zrezki
Gobe zmeljemo z mesoreznico. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo gobe in jih dušimo tako dolgo, da se sok posuši. Ohlajene gobe solimo, popramo, dodamo jajce, česen in peteršilj...
Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Polpeti iz rakovičjega mesa
Vmešamo jajci, maslo, kislo smetano, peteršilj, limonin sok, worchestershire omako, sol, papriko in po okusu malo hude paprike. Dodamo meso rakovic in drobtine. Oblikujemo polpete in...
Ocvrte dežnikarice
Dežnikarice očistimo, klobuke razpolovimo, večje razdelimo na četrtine. Polovico klobuka potresemo s parmezanom (ali drugim trdim sirom) in nanjo pritisnemo drugo polovico klobuka,...
Ocvrta polenta
Polento skuhamo na zelo gosto in pustimo, da se shladi. Lahko jo pa kupimo že narejeno. Narežemo jo na rezine. Na rezino damo rezino šunke in sira, lahko tudi kak namaz ali pa kar je...
Čokoladni kruhovi cmoki
Kruh razdrobimo in namočimo z mlekom. Uporabimo toliko mleka, da kruh popije vsega. Ko je kruh razmočen, ga z rokami malo razmečkamo, potem v zmes vmešamo jajce in zgostimo z zdrobom,...
Borovničev mix
Jajca in sladkor dobro stepemo z mešalnikom, nato z žlico vmešamo moko, da nastane gladka zmes. Testo vlijemo v pekač, ki smo ga prej opremili s peki papirjem. Testo razporedimo po...
Govedina iz juhe
Govedino zmeljemo ali sesekljamo v sekljalniku, ji dodamo rjavo prepraženo čebulo in v mleku namočen in ožet kruh. Po potrebi lahko dobljeno maso začinimo po svojem okusu. Iz mase oblikujemo...