Casarezze po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo olupimo in jo na olivnem olju prepražimo, da postekleni. Dodamo na ne preveč majhne koščke narezan por in ga dušimo, dodamo na kolobarje narezano korenje in vse skupaj dušimo...
Bučke s kuskusom in sirno omako
Predjedi - www.mojirecepti.comKuskus skuhamo v slani vodi in ga dobro ohladimo. Paradižnik operemo in narežemo na kocke. Bučke operemo, osušimo in prerežemo po dolgem. Izdolbemo jim sredico. Pekač premažemo z oljem,...
Zeliščna omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comJajce mehko skuhamo in na drobno narežemo. Vsa zelišča nasekljamo. V posodo damo jajce, peteršilj, pehtran, timijan, baziliko in strt česen. Dobro premešamo ter dolijemo olje in kis....
"Mesna" štruca
Glavne jedi - www.kulinarika.netLečo damo v vodo, posolimo in jo kuhamo približno 10 minut. Ko je mehka, jo odstavimo in malce ohladimo. Sojine kosmiče prav tako na hitro prekuhamo v vreli vodi. Lečo in kosmiče zmešamo...
Skutina zavita lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej pripravimo omako: na olju posteklenimo čebulo in dodamo narezano papriko. To dušimo toliko časa, da je paprika na pol skuhana. Dodamo v multipraktiku spasiran paradižnik, ki...
Zelenjavno ribji polpeti po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa strgalnik na najmanjše koščke nastrgamo polovico bučke, jo solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti odvečno vodo. Nato bučke ožamemo. Drobno naribamo tudi korenček in papriko...
Skutne žemljice s čebulo in začimbami
V posodo damo jajce, žlico olja, mleko in skuto. Zmešamo. Nato dodamo moko, pecilni prašek, suhi kvas, sol, sladkor. Vse to z rokami zamesimo v testo in ga pustimo, da vzhaja (30 minut,...
Moja Štefana
Glavne jedi - www.kulinarika.netKos kruha namočimo v 1 dl mleka. Mleto meso dobro pregnetemo, ga solimo in popramo. Dodamo jajce in ožet, na drobno natrgan, kruh in vse še enkrat dobro pregnetemo. Na olju prepražimo...
Bučni polpeti po Paulino
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaribamo bučke, jih rahlo posolimo in pustimo približno 15 minut, da spustijo vodo. Nato jih ožamemo. Primešamo skuto, sir, ovsene kosmiče, moko, stisnjen česen, nasekljan peteršilj...
Vegi narastek
Krompir in zelenjavo skuhamo za zob (krompir narežemo na manjše koščke). Pripravimo preliv: z vilicami stepemo 4 jajca, dodamo kislo smetano, parmezan in začimbe. Solimo po okusu. Okrogel...