Črno - bele spirale
Iz moke, sladkorja, vanilijevega sladkorja, jajca, soli in maščobe umesimo krhko testo. Testo razdelimo na dva dela. V en del umesimo žlico kakava v prahu in morda žlico mleka, po potrebi,...
Breskova torta
Jajca penasto umešamo, počasi dodamo sladkor in na koncu še narahlo dodamo moko in vlijemo v tortni model obložen s peki papirjem, ter damo takoj v pečico na 180 stopinj in pečemo od...
Čokoladni vaflji - 2. varianta
V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine. V drugi posodi stepemo jajce ter vanj vmešamo še mleko in olje. Dobljeno zmes vlijemo v posodo s suhimi sestavinami ter z električnim mešalnikom...
Čokoladno - jagodna zloženka
Krema: penasto umešamo jajce s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, malo ruma ter Nutello. Dodamo mascarpone, ki ga umešamo z najnižjo hitrostjo mešalnika. Posebej stepemo sladko smetano,...
Pisani biskvit
Vse sestavine, razen kakava, zmešamo, da dobimo maso za biskvit. Polovico mase nato vlijemo v pekač, drugi polovici pa dodamo kakav. Preostalo maso vlijemo na maso, ki je že v pekaču....
Bosansko slatko
Nobenega čaranja: vse skupaj zmešamo v eni skledi. Vrstni red ni pomemben. Pečemo 30 minut na 150 - 175 stopinjah. Pred koncem peke si pripravimo še vroče mleko, približno 0,5 litra...
Zahvalna pita
Za testo hitro vmesimo vse sestavine, da dobimo rahlo testo, ki ga za 1 uro postavimo v hladilnik, da počiva. Po eni uri ga tanko razvaljamo in položimo na model za pite, ki ga predhodno...
Višnja v objemu vanilije
Sestavine za testo zmešamo v posodi. Mešamo z električnim mešalnikom, da zmes dobi čim več mehurčkov. Tako bo testo rahlo. Pečemo 20 minut na 200 stopinjah. Skuhamo vanilijev puding...
Biskvit s piškoti
Jajca, sladkor in vanilin sladkor penasto zmešamo, nato dodamo pecilni prašek, olje, moko, mleko in vse skupaj na rahlo mešamo. Pripravljeno testo vlijemo v pekač in spečemo. Krema:...
čokoladne palačinke s smetano in jagodami
priprava Jagode očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, dobro odcedimo in narežemo na kockice. Žvrkljano testo za palačinke. Moko presejemo skupaj s kakavom in dobro zmešamo s sladkorjem....