Piščanec z rožmarinom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca očistimo in osušimo. Rožmarin operemo, sušimo, odtrgamo iglice in jih drobno nasekljamo. Piščanca znotraj in zunaj natremo s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejemo na...
Krompirjeva juha z gobami
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olja. Dodamo na lističe zrezane šampinjone, na kocke zrezan olupljen krompir, korenček in steblo zelene. Dušimo 10 min, nato prilijemo vodo....
Zajčja kisla čorba
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenega in opranega zajca razkosamo na manjše kose. V plitvo skledo damo kose zajca, prelijemo ga z belim vinom (naj bo vina toliko, da je meso pokrito), dodamo kis, korenček, narezan...
Orada z blitvo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčistimo ribo (ali se pustimo razvajati v ribarnici :) ) in jo nadevamo s česnom, ol. oljem, rožmarinom in rezinami limone. Nasolimo. Spečemo v pečici (če delamo za več oseb) ali v...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...
Puranji zrezek z lisičkami in grahovim pirejem
Glavne jedi - www.kulinarika.netSuhe lisičke približno pol ure namakamo v topli vodi. Grah iz pločevinke damo v posodo multipraktika, mu dodamo malo vode in ga temeljito zmeljemo. Krompir olupimo in v slani vodi skuhamo...
Ugorjeva mati v pečici
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo očistimo, osolimo in popramo ter pokapljamo z limoninim sokom; marinira naj se 25 minut. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in zrežemo na tanke lističe. Dno pekača...
Jagnjetina "izpod peke"
Meso osolimo in natremo s timijanom ter ga za čez noč damo v hladilnik. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pred peko meso premažemo z olivnim oljem in ga pečemo 45 minut . Za tem meso...
Orade malo drugače
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOrade očistimo, operemo, solimo, v trebušno votlino vtaknemo kos narezane limone z lupino vred, posujemo s timijanom in na obeh straneh pomokamo. V ponvi segrejemo žlico masla, gor...
jagnječja zarebrnica v zeliščni skorjici
predpriprava Korenček ostrgamo in zrežemo na kolesca. Pristavimo ga v soljeni hladni vodi, zavremo in skuhamo na zob. Mladi krompir ostrgamo in operemo. Pristavimo ga v hladni vodi,...