Njoki z radičem in pršutom
Radič operemo in narežemo na rezance. Kuhamo ga nekaj minut v slanem kropu, ki mu dodamo malo limoninega soka in precedimo. Posebej v malo vode 2 minuti kuhamo pršut, nato ga precedimo...
Limonce
Vodo in sladkor zavremo in ohladimo. Nato dodamo žganje, limone olupimo, jih narežemo ter dodamo žganju. Namakajo naj se 48 ur. Po 2 dneh jih precedimo in nalijemo v steklenice ter...
Marelične kroglice
Marelice "pokropamo" in pustimo stati dve uri, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo in zmeljemo. Dodamo ostale sestavine in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki...
Jogurtova skutna krema
Želatino namočimo v vodo. Za nadev gladko zmešamo skuto in jogurt. Vmešamo limonin sok, sladkor, vanilijev sladkor. Želatino ožmemo, jo raztopimo pri nizki temperaturi in vmešamo v...
Rižev narastek po moje iz mikrovalovne pečice
Skuhamo riž v 7 dl vode (če je vode premalo, jo med kuhanjem malo dodamo). Riž malo ohladimo, posebej stopimo kokosovo maslo (na 450 W, 2 minuti), zlijemo čez riž, dodamo limonin sok...
Malinine rezine s smetano
Prepečenec, kekse, lešnike in maslo pregnetemo. V pekač porazdelimo maso in jo dobro pretlačimo. Pekač postavimo v hladilnik. Skuto, jogurt, malinov pire, sladkor in limonin sok zmešamo,...
Mortadelin penast namaz
Mortadelo narežemo na manjše kose. Radič dobro operemo in nasekljamo. Mortedelo, maslo sobne temperature, limonino lupinico, pistacije in radič zmeljemo v multipraktiku do gladke strukture....
Češnjeva marmelada
Razkoščičene češnje in borovnice zmeljemo s paličnim mešalnikom ali kako drugače. Vmešamo sladkor in kuhamo toliko časa, da zavre, pri tem ves čas mešamo. Vre naj približno 5 minut....
Medeno žganje
Limoni dobro operemo in lupinico tanko olupimo z nožem za lupljenje krompirja (samo rumeni del - beli je grenak), nato iztisnemo še sok. Vodo zavremo in odstavimo, vanjo damo cimet,...
Limonov liker - limoncelo Rafi
Limone zelo na tanko olupimo, tako da imamo samo rumeno lupino brez bele. Lupino damo v kozarec z alkoholom. To naj stoji na svetlem prostoru, če ujamemo kaj sončka, je še bolje. Po...