- Iskali ste:
limone x
-peteršilj x
-rum x
vino x
Škarpenini zvitki v žafranovi omaki z rižem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBeli del pora očistimo, operemo in narežemo na rezance. Prav tako na rezance narežemo korenček in gomoljno zeleno. Fileje rahlo potolčemo z ravno stranjo kladiva za meso, pokapamo z...
File morskega lista na maslu s porovo - ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPor očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Na maslu ga podušimo do mehkega, dodamo drobno sesekljan česen in ko zadiši, prilijemo sladko smetano, ribjo osnovo in vino. Pustimo,...
Poširane hruške v rdečem vinu
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo lešnikovo kremo. V kozici pomešamo pol skodelice sladkorja in 1 dl vode. Segrevamo in mešamo, dokler sladkor ne karamelizira in mešanica postane svetle karamelne...
Moževa poslastica
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netCiplje dobro očistimo in solimo. Krompir kuhamo z olupki vred, skuhanega olupimo ter ga narežemo na debelejše kolobarje. Pekač premažemo z oljem in vanj položimo ciplje, na kolobarje...
Hobotnica v omaki na malteški način
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netHobotnico očistimo in temeljito operemo. Lovke ji potolčemo s kladivom za meso. Narežemo jo na manjše kose. Narezano hobotnico damo v lonec z vrelo vodo in kuhamo približno 20 minut....
Špageti z gamberi in cuketami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju popražimo sesekljan česen, da zadiši, dodamo na kolobarje narezane cukete (plodove), peperončino, krhelj limone, posolimo in zlato rumeno popečemo. Dodamo odtaljene gambere...
Domača moštarda
Ostale jedi - www.kulinarika.netSadje po potrebi olupimo (jabolka, hruške, citruse narežemo na kose) in naložimo v skledo. Primerno je vsako sadje, dodamo lahko tudi rozine ali izkoščičene suhe slive. Dodamo sladkor...
Kuhano belo vino z Absinthom
Vino, limonin sok, sladkor, cimet segrejemo do vretja. Odstavimo in vlijemo pomarančni sok in Absinthe, zopet segrejemo do vretja, ne sme pa zavreti, odstavimo in postrežemo.
Brodet iz postrvi
Postrvi očistimo, temeljito operemo, odrežemo jim glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim...
Dobro zapečen piščanec
Piščanca začinimo z začimbno mešanico, iglice rožmarina mu potisnemo pod kožo. Čebule in papriko narežemo in popečemo na olju do rjave barve, nato dodamo piščanca. Pokrijemo in pečemo...