Artičoke s sirovim nadevom
Predjedi - www.kulinarika.netArtičokam z nožem odstranimo vrh, približno 2 do 3 cm. Odstranimo vse iglice, ki so mogoče ostale. Steblo odrežemo tako, da samostojno stojijo pokonci. V večji posodi zavremo dovolj...
bučni kolač z mandlji
predpriprava Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške iz kompota odcedimo, narežemo na drobne kockice in stresemo v skodelico. Pokapljamo jih z 2 žlicama soka iz kompota. Bučino meso...
gratiniran postrvji file
predpriprava S filejev odstranimo kožo, potem pa jih operemo od tekočo mlačno vodo in posušimo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Plitvo ognjevarno posodo namažemo...
Skutni polpetki s tuno in baziliko
V skuto zamešamo vse sestavine, če pa je masa premokra, dodamo še malo drobtin. Z žlico oblikujemo polpetke, ki jih položimo na pekač obložen s peki papirjem ali v pekač za mafine....
Dunajske kocke
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso (ki ga nič ne potolčemo) narežemo na 1 x 1 cm velike kocke, posolimo, damo v naoljeno ponev. Na meso stresemo moko, dobro premešamo, dodamo jajce, spet dobro premešamo in še drobtine...
Polnjene artičoke
Prvič sem se srečal z artičokami v tekoči obliki - Cynaru, ki je po mojem grenčica oz. aperitiv številka ena. Same artičoke pa mi niso delovale “apetitlih” dokler nisem enkrat na slepo...