Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Filipinski ribji zvitki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netJajca dobro stolčemo, ribe očistimo in jim odvzamemo kosti ter olupimo. Naredimo 6 do 8 manjših zrezkov. Namažemo jih z limoninim sokom, soljo in poprom. Namočimo jih v stolčena jajca...
Pečen piščanec po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemlje (lahko je tudi druga vrsta kruha) narežemo na rezine in jih polijemo z mlekom ter pustimo, da se kruh napije. Čebulo in česen nasekljamo na drobno in prepražimo na olju(najprej...
Pehtranov zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa nadev zmešamo skuto, 2 jajci in sladkor ter primešamo še rum, nastrgano lupinico limone in očiščen, osušen in poljubno zrezan pehtran. Vsak kos testa razvaljamo posebej, za dva zavitka....
Piščančji polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso damo v veliko skledo ter dodamo sol, poper, drobtine, čebulo, peteršilj, limonin sok, olje in jajce. Vse sestavine premešamo, da nastane enakomerna masa. Če je masa premokra, dodamo...
Grozdna pogača
Testo dobro pregnetemo, ga 2x razvaljamo in ponovno zložimo. Počiva naj pol ure. Ponovno ga razvaljamo na 1 cm debelo in ga damo v pomaščen pekač. Potresemo ga z grozdnimi jagodami...
dunajski zrezek
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Jajci ubijemo v globok krožnik in razžvrkljamo. Zrezke potolčemo; debeli naj bodo kakih 6 do 7 milimetrov. priprava Zrezke nežno posolimo ter po vrsti povaljamo v moki,...
ocvrt piščančji file
predpriprava Piščančje fileje narežemo na majhne zrezke, ki jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem in z limoninim sokom. Mariniramo jih 15 minut. priprava Olje v cvrtniku ali v...
svinjski file z nadevom iz orehov in suhih marelic
priprava Nadev. Slanino narežemo na drobne kockice. Česen olupimo in pretlačimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo polovico olja, na katerem prepražimo nakockano...
gratinirana cvetača s česnovim jogurtom
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Česnov jogurt. Česen olupimo in pretlačimo. V skodelici zmešamo jogurt, pol žličke strtega česna in ščepec soli. Pri sobni temperaturi naj stoji vsaj 60 minut. Cvetačo...