- Iskali ste:
limone x
jajca x
-parmezan x
kvas x
-zdrob x
Pinca (primorski velikonočni kruh)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci, rumenjake, sladkor, rum in sol penasto umešamo v kotličku in nekoliko ogrejemo nad soparo, med stepanjem pa prilivamo mlačno mleko. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes....
Najboljši mlečni kruhek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko damo v skledo in naredimo jamico oz. bolje jamo, ker je tekočine kar precej. Mleko, margarino ali maslo, sladkor in sol segrevamo, da se vse stopi in po potrebi malo ohladimo,...
Novoletni pujski
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko presejemo v skledo in na sredo stresemo zdrobljen kvas z malo moke, sladkorja in mleka ter vse skupaj zmešamo v kvasec. Pustimo vzhajati 15 minut, nato pa preostali sladkor, razpuščeno...
Vipavski štruklji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: iz nekaj žlic mleka, žličke sladkorja, žličke moke in kvasa pripravimo kvasec. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, ob robovih dodamo sol, sladkor, na male kocke...
Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...
Velikonočne bombete
V mlačnem mleku raztopimo kvas, dodamo žlico sladkorja in malo moke, razmešamo in pustimo vzhajati. Nato zamesimo moko, vzhajani kvasec in vse druge sestavine v gladko kvašeno testo....
Slaščica treh kraljev
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo iz polovice moke s kvasom in 1 dl toplega mleka ter po vrhu z nožem naredimo nekaj zarez, maso dobro pokrijemo in pustimo, da počiva 90 minut na toplem, brez prepiha....
Kuglof - Guglhupf
Najprej operemo rozine in jih namočimo v rumu. Vsake toliko časa jih premešamo. To lahko naredimo nekaj ur v naprej. V večjo posodo zlijemo toplo mleko, dodamo kvas in sladkor. Ko je...
Potičina polsestra
Biskvit: rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Posebej zmešamo rumenjake, sladkor ter vanilin sladkor. Med moko vmešamo pecilni prašek, nato v stepene rumenjake izmenično...
Orehova cocktail potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: v mlačnem mleku raztopimo kvas. Moko presejemo, ji dodamo sladkor, vanilin sladkor, sol, naribano limonino lupino, mleko s kvasom, jajce, maslo (sobne temperature) in rum. Zgnetemo...