Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...
Potičina polsestra
Biskvit: rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Posebej zmešamo rumenjake, sladkor ter vanilin sladkor. Med moko vmešamo pecilni prašek, nato v stepene rumenjake izmenično...
kvašen skutin zavitek z rozinami in limono
priprava Rozine očistimo, temeljito operemo in odcedimo; gl. opombe. Kvašeno testo. Mlačnemu mleku dodamo zdrobljen kvas in žličko sladkorja. Pustimo vzhajati 10 minut. V skledo presejemo...
Črna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTESTO: Presejemo moko, jo damo na toplo, v tem času damo vzhajat kvas v mleko z 1 žlico sladkorja. Potem iz ostalih sestavin in kvasa zamesimo testo brez vzhajanja. Nadev: Kokos poparimo...
Biskvitna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej zamesi testo za potico in ga daj vzhajat. Nato naredi biskvit in ga speci; pečenega malo ohladi in prereži, da dobiš dve polovici. Testo za potico razvaljaj za dve in pol velikosti...
'Naša' potica
Kvašeno testo: Sestavine za testo vgnetemo v gladko maso in pustimo počivati 1,5 do 2 uri. Bolje je, da kvas in sol v začetku mesenja ne prideta v dotik. Sladkor, maščobo in rumenjake...
Orehova potica
več kot 45 minut - www.ramazapeko.siV moko damo žličko sladkorja, kvas, toplo mleko, premešamo in pustimo vzhajati. Na drugo stran damo ostale sestavine. Margarino segrejemo in vanjo dodamo kislo smetano. Testo najprej...