- Iskali ste:
limone x
jajca x
testo x
-parmezan x
drobtine x
Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Vipavski štruklji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: iz nekaj žlic mleka, žličke sladkorja, žličke moke in kvasa pripravimo kvasec. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, ob robovih dodamo sol, sladkor, na male kocke...
Pehtranov zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa nadev zmešamo skuto, 2 jajci in sladkor ter primešamo še rum, nastrgano lupinico limone in očiščen, osušen in poljubno zrezan pehtran. Vsak kos testa razvaljamo posebej, za dva zavitka....
Grozdna pogača
Testo dobro pregnetemo, ga 2x razvaljamo in ponovno zložimo. Počiva naj pol ure. Ponovno ga razvaljamo na 1 cm debelo in ga damo v pomaščen pekač. Potresemo ga z grozdnimi jagodami...
breskov zavitek z listnatim testom
predpriprava Zamrznjeno listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi; gl. nasveti. priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Breskve olupimo (gl. triki), razpolovimo, razkoščičimo in...
najboljši jabolčni zavitek
priprava Pekač namažemo z oljem. Premaz. Jajca dobro razžvrkljamo. Primešamo jim jogurt, olje, sladkor, drobtine, vanilij sladkor in pecilni prašek. Nadev. Jabolka očistimo in naribamo,...
Češnjev zavitek
Kupljeno oz doma pripravljeno testo (glej Vlečeno testo za zavitke in štruklje) razvaljamo oz razvlečemo na pomokanem prtu. Tretinjo testa namažemo z drobtinovim nadevom, po njem potresemo...
Vzdignjen češnjev zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMed moko razrežeš in vmešaš margarino. Kvas vzhajaš s tremi žlicami mlačne vode. Limonino lupino nastrgaš in počasi vmešaš med moko vse ostale sestavine. Testo daš na krožnik in ga...
'Naša' potica
Kvašeno testo: Sestavine za testo vgnetemo v gladko maso in pustimo počivati 1,5 do 2 uri. Bolje je, da kvas in sol v začetku mesenja ne prideta v dotik. Sladkor, maščobo in rumenjake...
Jabolčni zavitek
Sladice in peciva - web-kulinarika.siPečico ogrejemo na 180C. Poglavitna skrivnost dunajsko-linškega jabolčnega zavitka so jabolčne lupine. Jabolka samo razrežemo, odstranimo peščice in krhlje z lupino vred narežemo na...