Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Zavitek z breskvami in banano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNadev: Breskvine polovičke narežemo na koščke. Banano olupimo in narežemo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. V zmes dodamo cimet (po okusu) in limonin sok, na koncu pa še breskve....
Gogina alpska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Zmiksamo rumenjake sladkor in maslo, dodamo mak, drobtine in na koncu sneg beljakov. V okrogel pekač(24 cm)damo peki papir, vlijemo testo in pečemo 15 do 20 minut.Z zobotrebcem...
Grozdna pogača
Testo dobro pregnetemo, ga 2x razvaljamo in ponovno zložimo. Počiva naj pol ure. Ponovno ga razvaljamo na 1 cm debelo in ga damo v pomaščen pekač. Potresemo ga z grozdnimi jagodami...
češnjev zavitek na hitro
predpriprava Pekač namažemo z maslom. Preostalo maslo pristavimo in stopimo. Zmešamo ga s sladko smetano in pustimo na toplem. Češnje očistimo, operemo in razkoščičimo. Rabarbaro očistimo,...
hruškov zavitek s kandiranim ingverjem in čokoladno omako
predpriprava Vlečeno testo. Sestavine stresemo v večjo skledo. Prilijemo 1,5 decilitra mlačne vode, potem pa vse skupaj ugnetemo v gladko, prožno testo. Oblikujemo ga v hlebček, ki...
Češnjev zavitek
Kupljeno oz doma pripravljeno testo (glej Vlečeno testo za zavitke in štruklje) razvaljamo oz razvlečemo na pomokanem prtu. Tretinjo testa namažemo z drobtinovim nadevom, po njem potresemo...
'Naša' potica
Kvašeno testo: Sestavine za testo vgnetemo v gladko maso in pustimo počivati 1,5 do 2 uri. Bolje je, da kvas in sol v začetku mesenja ne prideta v dotik. Sladkor, maščobo in rumenjake...