Morski pes v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, dodamo steblo zelene. Nato dodamo česen in peteršilj, da zadiši. Dodamo olupljen paradižnik in pustimo kuhati 5 do 8 minut. Dodamo vino, lovorove...
Gosposka tuna
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno vzamemo iz pločevinke in jo damo v cedilo, da se dobro odcedi. Olje prestrežemo. Riž skuhamo al dente, ga ohladimo s hladno vodo in odcedimo. Zeleno očistimo, jo narežemo na trakove...
Ribji file v foliji z zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSveže šampinjone očistimo, češnjev paradižnik operemo in odstranimo kožo. Vse skupaj narahlo podušimo na olivnem olju, dodamo strok česna, posolimo in popramo, ter odstavimo z ognja....
Postrvje rulade z baziliko v sveži paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPostrvi očistimo in jih temeljito operemo. Odrežemo jim glave in repe ter jih posušimo z vpojnim papirjem. Filiramo jih tako, da od vsake ribe dobimo dva fileja. Z vsakega fileja previdno...