Sadna solata s sirom
Solate - www.mojirecepti.comBanane in jabolka olupimo in narežemo. Sir narežemo na kocke. Kisle kumare in kisli papriki narežemo. Pripravimo preliv iz majoneze, jogurta, limoninega soka, gorčice, soli, popra,...
Testeninska solata
Solate - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo testenine, jih dobro odcedimo in ohladimo. Dodamo skuto, kislo smetano, narezano papriko, koruzo, majonezo in gorčico. Potresemo še s kurkumo, čilijem, pehtranom...
Tatarski biftek
Predjedi - www.mojirecepti.comPljučno pečenko očistimo kožic in jo dobro zmeljemo. Majonezi dodamo rumenjak in vse sesekljane sestavine in začimbe. Maso primešamo k zmletemu mesu, dobro premešamo in z oljnimi rokami...
Solata z garnelami in ribjimi paličicami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa olju popečemo paličice in garnele. Paličice nato narežemo na manjše kose in jih damo še malo nazaj h garnelam na ogenj. Začinimo s česnom. Ko so pečene jih pustimo, da se malo ohladijo,...
Madžarski biftek
Predjedi - www.kulinarika.netVse sestavine zmeljemo v multipraktiku. Ponudimo s popečenim toastom in maslom.
Šunkina solata
Jajca skuhamo, počakamo, da se ohladijo in narežemo na kolobarje. Šunko narežemo na rezance, očiščeno papriko in kumarice prav tako, le na tanjše. V skledi zmešamo majonezo, kečap,...
Tatarski biftek iz mamičine kuhinje
1. V multipraktiku sesekljamo meso, ki ga poprej namažemo z oljem. 2. Meso vzamemo iz multipraktika in v njem zmeljemo čebulo, filete, kapre, feferon in česen. 3. V zmes dodamo meso...
Tunino - skutna torta
Okroglo posodo obložimo s folijo za živila. Dno obložimo s prvo plastjo toasta, ki smo mu odrezali skorjico. Pripravimo tunin nadev. Tuno odcedimo, zmešamo s parimi žlicami kisle smetane,...
Zelena solatna bomba
Solate - www.kulinarika.netV posodo damo koruzo, zrežemo paradižnike, papriko in por (na tanke kolobarje) ter zeleno solato. Na koncu dodamo ohlajeno jajce in sir. Sestavine za preliv zmešamo skupaj in polijemo...
Poli biftek
Zmeljemo poli salamo, posolimo, popopramo, dodamo čebulo, majonezo, gorčico, feferone, sardeline fileje, česen, mlete rdeče paprike, sesekljan zelen peteršilj ... Dobro premešamo, pokrijemo...