Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Vegi narastek
Krompir in zelenjavo skuhamo za zob (krompir narežemo na manjše koščke). Pripravimo preliv: z vilicami stepemo 4 jajca, dodamo kislo smetano, parmezan in začimbe. Solimo po okusu. Okrogel...
Frk pita
Spečemo palačinke. Dno tortnega pekača ali ponve v velikosti palačink namažemo z dvema žličkama jogurta, toliko, da je dno belo in na to položimo prvo palačinko. To nadevamo s ¾...
pekoče testenine s pečeno papriko in češnjevci
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Paprike razkosamo na četrtine, ki jih očistimo in s kožo navzdol za 8 minut položimo na vroč žar, da koža...
Rižota »Očistimo hladilnik«
1. V vrelo, slano vodo stresemo riž in ga skuhamo al dente (približno 20 minut). Riž lahko skuhamo v naprej in ga shranimo v hladilniku, zato uporabimo »Parboiled« riž,...