Solata iz stročjega fižola
Solate - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in mu porežemo konice. Skuhamo ga v vodi do mehkega, nato ga dobro odcedimo. Medtem operemo in narežemo paradižnik. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo...
Fižolova juha s krompirjem
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comFižol namočimo v vodi in ga pustimo stati čez noč. V lonec nalijemo 1 liter in pol vode, dodamo fižol, sesekljano čebulo, narezan korenček, narezano zeleno in peteršilj. Kuhamo toliko...
Gratinirane testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaprej se lotimo priprave omake. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo ostalo zelenjavo in malo popražimo, začinimo s timijanom, soljo, poprom, baziliko, dodamo malo žlico gorčice...
Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Zelenjavna omaka za testenine
Vse sestavine narežemo na manjše kose. Grah ter korenček zmeljemo s paličnim mešalnikom v kašo (dodamo malo vode). Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo ščepec sladkorja....
Abgusht
Ostale jedi - www.kulinarika.netMeso zrežemo na večje kose in ga skupaj s kostmi damo v posodo. Dodamo sesekljano čebulo, česen, drobno zrezan paradižnik, fižol, lečo in čičeriko, solimo in popramo, dodamo še preostale...
Boranija z gobami
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol zavremo in odcedimo. Na olivnem olju prepražimo nalistan česen, gobe in čili. Po 10 minutah dodamo olupljen, nakockan zrel paradižnik in stročji fižol. Kuhamo 30 minut, nato dodamo...
Ričet s svežimi svinjskimi nogicami
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj in fižol skupaj namočimo en dan prej. Naslednji dan vodo odlijemo ter prilijemo svežo. Nogice cca. pol ure kuhamo posebej. Ko sta ješprenj in fižol na pol kuhana, dodamo nogice....
Stročji fižol s paradižnikom
Glavne jedi - www.ringaraja.netStročji fižol operemo, zrežemo na 3 cm in skuhamo do mehkega. Posebej na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezan stroke česen, olupljen in sesekljan svež paradižnik,...
Fižolova enolončnica z gobami
Enolončnice - web-kulinarika.sijurčke namočimo v 1 dcl vroče vode za vsaj 20 minut. V kozici raztopimo maslo, dodamo sesekljan česen in pražimo pol minute. Vmešamo namočene jurčke s tekočino vred, osolimo in popopramo,...