Vinogradniški krompir
Enolončnice - www.kulinarika.netDrobno narezano čebulo in na kolesca narezano korenje prepražimo, da čebula blago porumeni. Potem dodamo papriko v prahu, premešamo ter takoj dodamo na kocke narezano meso ter dušimo...
Djuveč
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSesekljano čebulo prepražimo na olju, da porumeni, dodamo korenček, narezan na kolesca in gomolj zelene in peteršilja drobno narezanega. Pražimo, dokler se vsa zelenjava ne zmehča....
Solata za zdravje in užitek
Korenje in stročji fižol skuhajte v slani vodi in odcedite. Ohrovt narežite na rezance, na hitro prekuhajte in odcedite. Na olju na hitro prepražite na kocke narezan tofu. Zložite ga...
Piščančja zelenjavna mineštra
Enolončnice - web-kulinarika.siNa kocke narezan piščančji file in vso narezano zelenjavo damo v lonec, zalijemo z vodo ali kokošjo juho, belim vinom, kuhamo ½ ure, dosolimo in ponudimo. Tekočina oz. juha v...
Sveži fižol s paradižnikom, papriko in poprovo meto
V lonec damo sveži fižol, lovorjev list in 1 žlico olivnega olja. Prelijemo z vodo in kuhamo, dokler se fižol ne zmehča. (V ekonom loncu se kuha od 8 do 10 min.)Na koncu prilogo iz...