- Iskali ste:
paradižnik x
korenje x
meso x
-sir x
Kašnato meso
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo in prepražimo na maslu. Dodamo mleto meso, strt česen, sesekljan peteršilj, naribano korenje, naribano kolerabo, narezan paradižnik, sol in meto. Dušimo nekaj minut,...
Mesna lazanja
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, jo sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo mleto meso in nekaj časa mešamo. Korenje operemo, narežemo in dodamo k mesu. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom,...
Mesni kaneloni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen olupimo in sesekljamo. Paradižnik dobro operemo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo in naribamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo strt česen. Dodamo...
Pastirska pita
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo. V slani vodi ga skuhamo do mehkega, nato ga odcedimo. Korenje operemo in narežemo. Čebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem...
Peresniki z mletim mesom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSlanino narežemo na majhne koščke. Čebulo sesekljamo. Korenje in zeleno dobro operemo in prav tako sesekljamo. V ponvi stopimo maslo in na njem prepražimo slanino, čebulo, korenje in...
Sojin golaž
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV loncu zavremo vodo in v njej skuhamo sojine kocke. V vodo dodamo mleto rdečo papriko, sojino omako in sol. Ko so sojine kocke kuhane jih odcedimo, vodo pa prihranimo. V ponvi segrejemo...
Špageti po bolonjsko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPršut narežemo na tanke rezance. Čebulo, korenček, zeleno in česen zmeljemo s sekljalniku. V posodi stopimo polovico masla, dodamo sesekljano zelenjavo in prepražimo. V drugi posodi...
Vinogradniški krompir
Enolončnice - www.kulinarika.netDrobno narezano čebulo in na kolesca narezano korenje prepražimo, da čebula blago porumeni. Potem dodamo papriko v prahu, premešamo ter takoj dodamo na kocke narezano meso ter dušimo...
Goveja juha
Meso (jaz ponavadi izberem stegno) damo v velik lonec in prelijemo s hladno (!) vodo ter solimo. Ko voda zavre, poberemo z žlico pene, ki so nastale pri kuhanju mesa. Nato dodamo v...
Ričet v spomin na stare čase
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj za pol ure namočimo v vodo in ga nato dobro operemo. V hladno vodo damo opran ješprenj, cel paradižnik, por in peteršilj, ki smo ju prej skupaj zavezali s sukancem, celo olupljeno...