- Iskali ste:
parmezan x
-žajbelj x
-šalotke x
0-15 x
FilaPadano - Toast
Spečemo kruhke, nato po želji dodamo določeno količino margarine (jaz jo dam eno malo žličko). Potem dam na vrh tega 1-2 cm Philadelphije. In nato po želji zribamo še Grana padano.
Špinačin preliv za testenine
Špinačo operemo damo prevret za 3 minute ter jo odcedimo.Tri žlice vode v kateri se je kuhala špinača prihranimo.Nasekljan petršilj in strt česen popražimo na olju dodamo nasekljano...
Bešamel
Maslo segrejemo v kozici in vanj vmešamo moko. Na šibkem ognju pražimo 2-3 minute in nato prilijemo mleko. Vmes ves čas mešamo z metlico, solimo, popramo, po želji lahko dodamo še ščep...
Omleta z gorčico in olivami
Gorčico, jajca in moko zžvrklaj, na vročo ponev polij olivno olje. Na srednji temperaturi peči 5 min. Vmes daj na omleto olive, nastrgaj sir, proti koncu popraj. Vse pa lahko narediš...
Vedno pri roki – jajca v paradižnikovi omaki
• Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev in prilijemo olivno olje. Česen stisnemo s plosko stranjo noža in ga, lahko kar z olupkom vred, pražimo na olivnem olju. • Po nekaj minutah...
Porova pita
Zmešamo toplo vodo in kvas in ga zlijemo v pirino moko. Dodamo vse sestavine za testo (maslo, sol in mleko) in pustimo počivati pol ure. Razvaljemo testo in ga položimo v model, nato...
Gratinirana zelenjava
Majhno cvetačo narežemo na drobne glavice, olupimo korenje in ga po dolgem narežemo. Špinačne liste temeljito operemo in osušimo. V veliki posodi zavremo osoljeno vodo in v njej 3 minute...
Stebelna zelena s paradižnikom
Zeleni odrežemo liste, odstranimo morebitna ovenela zunanja stebla, debelejšim zunanjim steblom pa po želji odstranimo grobe niti. Notranje mlade lističe prihranimo za dekoracijo. Stebla...
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...
Testenine z beluši in češnjevim paradižnikom
V široki ponvi raztopimo maslo pomešano z oljčnim oljem, primešamo paradižnike narezane na četrtine in šparglje narezane na kolobarje. Na močnem ognju vse skupaj pražimo približno šest...