Zavitek s skuto in šunko
Predjedi - www.mojirecepti.comJajci stepemo, solimo in primešamo skuto. Zmes razdelimo na dve polovici. Eni polovici dodamo nariban parmezan, drugi pa na kockice zrezano šunko. Pekač namažemo z oljem. Na dno položimo...
Špinačni štruklji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVlečeno testo: Moko dobro pregnetemo z jajcem, soljo, oljem, kisom in mlačno vodo. Sproti dodamo toliko moke, da se testo ne prijemlje več rok in sklede. Hlebček premažemo z oljem,...
Štruklji (sirovi in špinačni)
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIzdelamo testo v multipraktiku, pustimo, da nekoliko počiva (cca. 20 - 30 minut), medtem pa pripravimo nadev. 1) Skutini štruklji Priprava skutinega nadeva: Raztopljeno margarino zmešamo...
Ohrovtove blazinice z gobami
Predjedi - www.kulinarika.netListnato testo odtajamo in razvaljamo na približno pol centimetra debelo. Razrežemo ga na 8 pravokotnikov, ki jih razporedimo na rahlo pomokan pekač. Šalotko olupimo in narežemo na...
Narastek s šunko
Testo položimo v namaščeno jena posodo. Posebej si pripravimo na maslu popraženo čebulo, jo ohladimo in dodamo na trakove narezan sir, na male koščke narezano šunko, jajca, smetano...
Lena pita s šunko
Predjedi - www.kulinarika.netMoki dodamo pretlačeno skuto in na lističe narezano maslo. Zamesimo gladko testo, ga oblikujemo v hlebčke, zavijemo v folijo in pustimo, da počiva na hladnem približno eno uro. Medtem...
Špinačni žepki iz listnatega testa
V posodi stopimo maslo in dodamo špinačo. Ko je gotova, ji dodamo 2 žlici kisle smetane in začimbe. Nazadnje vmešamo še jajce in sir. Jajce umešamo v špinačo in pustimo na ognju toliko...
Gobova rolada
Predjedi - www.kulinarika.netMoko, parmezan, sol in mlačno vodo pregnetemo v gladko testo, ki naj počiva 15 minut. Na maslu dušimo na drobno sesekljano čebulo, dodamo gobice. Ohlajenim gobam dodamo jajca, smetano,...
Polžki s čemažem
Predjedi - www.kulinarika.netListnato testo odtajamo in ga razvaljamo na velikost 15x20 cm. V posodici zmešamo kislo smetano, jajce, parmezan, narezan čemaž, katerega rahlo solimo in popramo. Po potrebi dodamo...
Skutina gibanica
Jajca in Vegeto penasto umešajte v globlji skledi. Dodajte odcejeno skuto, smetano za kuhanje in naribani parmezan ter zmes dobro zmešajte. Pekač (22 x 34 cm) premažite z oljem. Na...