- Iskali ste:
parmezan x
-sir x
-banana x
peteršilj x
0-15 x
Piranska ribiška juha
Očistimo jušno zelenjavo ter ribe, sipe, školjke in škampe. V vodo pristavim jušno zelenjavo in začimbe ter olje. Počasi kuhamo približno 15 minut. Dodamo očiščene sipe ter pustim0...
Vedno pri roki – jajca v paradižnikovi omaki
• Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev in prilijemo olivno olje. Česen stisnemo s plosko stranjo noža in ga, lahko kar z olupkom vred, pražimo na olivnem olju. • Po nekaj minutah...
Stebelna zelena s paradižnikom
Zeleni odrežemo liste, odstranimo morebitna ovenela zunanja stebla, debelejšim zunanjim steblom pa po želji odstranimo grobe niti. Notranje mlade lističe prihranimo za dekoracijo. Stebla...
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...
Ajdovi rezanci po sredozemsko
Ajdove rezance skuhamo v vreli slani vodi. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezano papriko, jajčevce in bučke. Pražimo toliko časa, da zelenjava porumeni. Dodamo...
Polentin sufle z jurčki
Polentin sufle: Mleko zakuhamo in solimo. Vmešamo polento in pustimo kuhati 5 minut. Dodamo mehko maslo in parmezan in mešamo tako dolgo, da masa postane kremasta. Nato primešamo rumenjake...
Rezanci s paradižnikom in tunino
Sesekljano čebulo popražimo, da postekleni. Dodamo olupljene paradižnike, česen, baziliko in po želji sesekljan peteršilj.Na hitro pokuhamo, da voda izpari. Dodamo zdrobljeno tunino....
Riži-biži
Solimo in pokrito kuhamo približno 30 min (če izberemo kuho v ekonom loncu, kuhamo 15 min).Ko se je grah omehčal (ne sme se skuhati do mehkega!), odstranimo pokrov in pustimo kuhati...