Ribji file z bučkami v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBučko narežemo na kolesca, posolimo in pustimo, da odteče malo vode. Pekač naoljimo. Ribja fileja posolimo z obeh strani in položimo v pekač. Na fileja damo dva lističa topljenega sira....
Špageti s šampinjoni in bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠampinjone očistimo, bučke olupimo, jih po dolžini narežemo na četrtine in nato na rezine. V kozici na vroči maščobi (olje ali maslo) zarumenimo čebulo, dodamo šampinjone in bučke....
Ječmenova kaša s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netJečmenova kaša: v vrelo vodo, v kateri smo skuhali jušno kocko, damo ječmenovo kašo. Čas kuhanja je 15 - 20 minut. Tunina osnova: v ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo...
File brancina s parmezanovo polento in sotirano zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBrancine očistimo, temeljito operemo, filiramo in fileje posušimo s kuhinjskim vpojnim papirjem. Parmezan drobno naribamo, korenček, bučko in zelje narežemo na tanke rezance. Fileje...
Zelena spomladanska rižota
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju pražimo na kolobarje narezan por do mehkega. Dodamo dve merici riža, podušimo in zalijemo z ustrezno količino vode (po želji lahko tudi jušne osnove). Solimo in kuhamo,...
Testenine z bučkami v smetanovi omaki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPristavimo vodo, v kateri bomo skuhali testenine. Bučke olupimo in narežemo na kocke. Na olju in maslu prepražimo (le da zadiši) stisnjen ali na drobno sesekljan česen, nato v ponev...
Rižota z bučkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju najprej prepražimo poljubno količino čebule in česna. Dodamo na trakove narezano bučko, kocko in nasekljano baziliko. Na hitro prepražimo in dodamo riž. Mešamo, da postekleni,...
Romanca s Tuno
Predjedi - www.kulinarika.netZelenjavo na drobno narežemo in jo na olivnem olju popečemo. K zlato rjavi popečeni zelenjavi dodamo strt česen in potrosimo provansalsko začimbo, nato zalijemo z vinom, da se malce...
gratinirani svinjski medaljoni na smetanovih bučkah
priprava V posodi pristavimo in zavremo sladko smetano in 100 gramov kisle; počasi kuhljamo 10 minut. Bučke očistimo in narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in pretlačimo. Baziliko...
bučke s smetano in parmezanom
priprava Bučke očistimo in zrežemo na drobne kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo...