Slastni kaneloni
Predjedi - www.kulinarika.netNa olju dušimo čebulo in korenček, pustimo, da se malce ohladi. Iz naštetih sestavin naredimo maso ter jo pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Palačinke premažemo z dobljeno maso,...
Zelenjavna fižolova polpeta
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju zadišimo nasekljan česen ter na lističe narezano čebulo. Počakamo, da oveni. Dodamo na kocke narezano ali naribano sezonsko zelenjavo, ki jo predhodno blanširamo. Dušimo nekaj...
Palačinke z mocarelo
Ostale jedi - www.kulinarika.netTesto: sestavine zmešamo v maso za palačinke. Spečemo malo debelejše palačinke Nadev: šampinjone očistimo in nareženo na četrtine. Mocarelo narežemo na kocke. Bučki odrežemo konca in...
Testenine St. Martin
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netGobe razrežemo na majhne koščke in jih popražimo skupaj z nasekljano čebulo (obvezno jih damo v še hladno olje). Špagete (najbolje Barilla št.5) v slani vodi skuhamo al dente, medtem...
Njoki na počitnicah
Ostale jedi - www.kulinarika.netKrompir damo kuhati v kosu in ko je skoraj kuhan, ga odstavimo, ohladimo, olupimo in narežemo na kose. V mleko ubijemo jajca in jih razžvrkljamo. Dodamo kislo smetano, parmezan, sol...
Jakobove pokrovače zepečene v pečici
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siNa olivnem olju popečemo meso kapesant, dodamo česen da zadiši zalijemo z vinom in sladko smetano in kuhamo 10 minut, dodamo nasekjan peteršilj, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo...
Pisane sirove kroglice
Skuto zmešajte z naribanim kozjim sirom in parmezanom. Poporajte, posolite in oblikujte kroglice. Tretjino kroglic povaljajte v pekočo papriko, tretjino v drobno narezan peteršilj,...
Polnjene jagnječje prsi
Odstranite kosti z mesa in meso zrežite tako, da dobite dva žepa, ki ju boste polnili. Pripravite zmes s krušnimi drobtinicami, jajci, parmezanom, peteršiljem ščepcem soli in popra,...
Riževi kroketi
Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Kuhanemu primešamo 60 g masla, nariban parmezan, na kocke narezano mocarelo in jajci. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo da se ohladi. V kozici...
Testenine ala carbonara
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSlanino narežemo na kocke in jo opražimo, da spusti maščobo.Z lopatko poberemo slanino iz maščobe in jo damo na krožnik. Na olju opražimo čebulo, dodamo česen,pršut, slanino ki smo...