Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Paradižniki s sirom
Predjedi - www.mojirecepti.comVzamemo majhne, okrogle paradižnike in jim odrežemo pokrovčke. Z žličko izdolbemo sredico. Postavimo jih na papirnato brisačko z odprtino navzdol, da se odcedijo. Mladi sir narežemo...
Lazanje po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIz zgoraj naštetih sestavin naredimo mesno omako. V teflonski posodi raztopimo maslo, dodamo moko in sol ter postopoma mleko. Ko se bešamel zgosti, dodamo malo muškatnega oreščka in...
Polnjene in pečene testeninske školjke
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV velikem loncu zavremo in posolimo vodo, v kateri skuhamo školjke al dente - po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedimo in pustimo, da se malo ohladijo. Ta čas sesekljamo...
Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
omaka za špagete po milansko
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, ji dodamo na kocke narezano mesno slanino (ali šunko). Za tem dodamo na kocke narezan korenček in pest graha, premešamo ter zalijemo z nekaj vode. Kuhamo...
Frk pita
Spečemo palačinke. Dno tortnega pekača ali ponve v velikosti palačink namažemo z dvema žličkama jogurta, toliko, da je dno belo in na to položimo prvo palačinko. To nadevamo s ¾...
makaroni v paradižnikovi omaki z olivami
priprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik za 20 sekund potopimo v krop. Nato ga odcedimo,...
Jajčevci s sirom in jajci
Predjedi - web-kulinarika.siOprane jajčevce obrišemo in zrežemo na pol cm debele rezine. Solimo jih in jih pustimo stati, da odteče grenka tekočina. Odlijemo tekočino in jajčevce ocvremo, da porumenijo. V naoljen...
Rižota z mocarelo in paradižnikom
Na koščku masla prepražimo drobno nasekljano čebulo, nato dodamo riž in pražimo toliko časa, da postekleni. Nato zalijemo z vinom, in ko izhlapi, zalijemo z jušno osnovo. Dodamo na...