Zapečena cvetača z drobtinicami in sirom
Ostale jedi - www.kulinarika.netCvetačo očistimo, narežemo na cvetke in hitro pokuhamo v osoljeni vodi, da ni premehka. Odcedimo. V kozici raztopimo maslo, mu dodamo malce olja in na to stresemo drobtinice. Pražimo...
Špageti s štirimi siri
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo špagete, nato jih odcedimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem stopimo vse 4 vrste sira. Sirno omako prelijemo preko špagetov in dobro premešamo.
Narastek z mletim mesom in pirejem
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo in skuhamo ter naredimo pire, kateremu smo dodali maslo in mleko. Čebulo prepražimo, dodamo meso, česen in mezgo ter začimbe. Kuhamo, dokler ne izpari tekočina in meso...
Špinačna rolada
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠpinačo skuhamo in odcedimo, iz beljakov stepemo trd sneg, dodamo rumenjake, moko, parmezan, sol in špinačo - jaz vse mešam kar z mešalnikom. Pekač (nizek od pečice) obložimo s peki...
Pesto za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netV možnarju stolčemo sol, pinjole, česen in baziliko. Ko se vse to dobro stolče in postane homogena masa, dodamo parmezan, ovčji sir in olivno olje. Nato vse sestavine dobro premešamo...
Riževe kroglice s sirom
Na olju prepražimo čebulo, da porumeni. Tej dodamo riž. V drugi posodi zavremo vodo, kateri dodamo jušno kocko. Ko riž postekleni, ga zalijemo z jušno osnovo, ki smo jo prej pripravili....
Mesno - zelenjavna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej naredimo bešamelno omako: maslo in moko na hitro prepražimo (ne sme porumeneti). Zalijemo z mlekom in kuhamo cca. 5 minut. Dodamo parmezan in kuhamo še nekaj minut. Nato odstavimo...
Gratinirane testenine s paradižnikom, olivami, feto in baziliko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.net1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pripravimo paradižnikovo omako: s paličnim mešalnikom sesekljamo pelate, dodamo na koščke natrgane bazilikine listke, nasekljan česen, na polovice...
Alfredo testenine
Razstopimo maslo in ga potresemo z malo moke (ne toliko kot za bešamel, malo pa se mora vseeno zgostiti. Na to vlijemo mleko in dodamo mešanico sirov po želji (dvisno od našega okusa)....
Testenjača z rdečim radičem
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNadev iz rdecega radica: radič operemo in narežemo na tanjše rezine. Čebulo drobno sesekljamo. V kozico damo žlico olivnega olja, dodamo čebulo in počakamo, da zarumeni. Dodamo rdeč...