Verina vroča lepljiva rebrca
Ostale jedi - www.kulinarika.netRebrca ali vratovino naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo na kose, dolge cca 5 do 10 cm in kuhamo v kropu kakih 10 minut v nepokriti posodi, medtem pobiramo pene iz površine....
Paradižnikova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV posodo damo paradižnik iz pločevinke, košček nastrganega ingverja, olupljen česen, sesekljano čebulo in narezano rdečo papriko. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Mešanico...
Koruzno - rakovičja juha
Ostale jedi - www.kulinarika.net1. Koruzne storže umijemo, osušimo in z ostrim nožem porežemo zrna. Ostanek na strženu še dodatno podrgnemo z nožem, da dobimo čimveč koruznega "mlečka". 2. V večji vok ali...
zelenjavna solata s kozicami
predpriprava Korenček očistimo, ostrgamo in narežemo na debelejše, krajše rezance. Neolupljeno bučko operemo, obrišemo in narežemo na enako debele, krajše rezance. Belušno zeleno olupimo...
Suši original
Ostale jedi - www.kulinarika.netDobro operi riž in ga odcedi. Daj ga v posodo z 2 1/2 skodelama vode in pusti najmanj 30 minut, da se napoji. Dodaj kombu. Nato naj voda z rižem zavre. Pokrij posodo, znižaj temperaturo...
Meso s čebulo
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz mesa oblikujemo 4 zrezke, malo jih potolčemo in opečemo na vročem olju. Nato jih ohladimo ter dodamo kolobarje narezane čebule in sladkor. Priložimo še ingver in peteršilj ter dušimo...